Αλλαγή κανονισμών από φέτος στα Πλέι Οφ της Α1 αποφάσισε η ΚΟΕ!

by Aquafeed 24

Σε μια απόφαση που εγείρει ερωτηματικά προχώρησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, όσον αφορά τα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και Α1 γυναικών που βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή τους.

Συγκεκριμένα, παρά τις διαβεβαιώσεις προς τους εκπροσώπους των ομάδων από τον Δεκέμβριο, ότι οι νέοι κανονισμοί που ψηφίστηκαν στο κονγκρέσο της FINA στην κινεζική πόλη Χανγκζού δεν θα εφαρμοστούν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στα προαναφερθέντα πρωταθλήματα, εν τέλει όλα άλλαξαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Οι νέοι κανονισμοί που ήταν να εφαρμοστούν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε Α1 ανδρών, Α1 γυναικών, πρωταθλήματα Νέων ανδρών – γυναικών και Α2 ανδρών, αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ από φέτος (!) και συγκεκριμένα από τη φάση των Πλέι Οφ – Πλέι Άουτ για κάθε πρωτάθλημα.

Το σκεπτικό 

Όσον αφορά το σκεπτικό των ανθρώπων της ΚΟΕ, αυτό δηλώνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει τις προσπάθειες της Εθνικής ανδρών και της Εθνικής γυναικών, ώστε οι παίκτες και οι παίκτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού να είναι εναρμονισμένοι με τις αλλαγές και να μην πέσουν θύμα έκπληξης, όπως συνέβη με την Εθνική γυναικών στο πρόσφατο Final 6 του Europa Cup στο Τορίνο.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία για όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα το Τσάμπιονς Λιγκ και η Ευρωλίγκα θα συνεχίζουν έως το τέλος της σεζόν με τους παλαιούς κανονισμούς, οπότε η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, η γυναικεία των «ερυθρόλευκων» και η γυναικεία της Βουλιαγμένης θα πρέπει να αλλάζουν… τακτικές ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Μείωση από 13 σε 11 παίκτες!

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι η απόφαση της ΚΟΕ να εφαρμόσει, χωρίς να είναι υποχρεωμένη, μείωση του αριθμού των παικτών στη σύνθεση των ομάδων, καθώς από 13+2 νεαρούς, πλέον οι προπονητές θα έχουν διαθέσιμους μόνον 11 παίκτες (!), όπως θα εφαρμοστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την είδαν… Beach Water Polo! 

Τέλος, η πιο ακραία απόφαση των ανθρώπων της ΚΟΕ είναι να επιτρέψουν, κάτι που θα γίνεται μόνον στην Ελλάδα, δηλαδή την προσμέτρηση του γκολ με το πόδι (!), όπως συμβαίνει στο ελληνικό Beach Waterpolo, χωρίς ωστόσο να μετράει για δύο, αλλά μόνο για ένα γκολ.

Στα επερχόμενα Πλέι Οφ – Πλέι Άουτ της Α1 ανδρών και Α1 γυναικών, καθώς και στα υπόλοιπα προαναφερθέντα πρωταθλήματα στις αντίστοιχες φάσεις, θα εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί, οπότε όλοι οφείλουν να σπεύσουν προς την ταχύρυθμη εκμάθησή τους. Διαιτητές, προπονητές, αθλητές.

.

 

 

.

 

 

 

.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA