Κόντρα της Ορτίζ με την Ισπανική Ομοσπονδία: Μία παρέα από εγωιστές

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

 

Με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε η πολίστρια της Τεράσα, Μπέα Ορτίζ, εναντίον της Ισπανικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, κάνοντας λόγο για θλιβερή απόφαση εκ μέρους της Ομοσπονδίας η οποία αποφάσισε διεξαγωγή αγώνα παρά τις συνθήκες Covid. Η διεθνής Ισπανίδα θεωρεί πως δεν επρέπε να γίνει το παιχνίδι της Μεντιτεράνι με την Τεράσα αφού η Καταλανική ομάδα έχει 3 κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η Ορτίζ αναφέρει στο “τουιτάρισμα’ της:

«Ατυχές και λυπηρό αυτό που συνέβη σήμερα. Έχετε θέσει σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο των παικτών, αλλά και των οικογενειών μας. Παρέα  εγωιστών @RFEN_Oficial που επιτρέψατε να συμβεί αυτό και που σκέφτεστε πάντα τον κ@λο σας». Έγραψε η Ισπανίδα η οποία πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα 25 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα.

https://twitter.com/bea_ortiz/status/1472180464412774403?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1472180464412774403%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lavanguardia.com%2Fdeportes%2F20211218%2F7939444%2Fwaterpolo-bea-ortiz-polemica-federacion-espanola-banda-de-egoistas-casos-de-covid.html

Σύμφωνα με πηγές της La Vanguardia, οι δύο ομάδες είχαν ζητήσει την Παρασκευή από την Ισπανική Ομοσπονδία να αναβάλει τον αγώνα της 11ης αγωνιστικής αφού «ως κοινή λογική», καθώς υπήρχαν τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα covid και ένα τέταρτο αμφίβολο (εκκρεμές αποτέλεσμα) στο CE Mediterrani. Η Ομοσπονδία υποστήριξε στους δύο συλλόγους ότι λόγω κανονισμών δεν μπορούσε να συμφωνήσει με το αίτημα.

Σε απάντηση της η Ομοσπονδία μετά το παιχνίδι ανέφερε  πως «τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.» Η Ομοσπονδία μάλιστα απάντησε στην Ορτίζ επίσης μέσω Twitter πως:

«Να σας πω ότι η RFEN και οι σύλλογοι έχουν ακολουθήσει αυστηρά τις γραπτές οδηγίες των υγειονομικών αρχών της αντίστοιχης Αυτόνομης Κοινότητας για να παίξουν το παιχνίδι. Για τον διοργανωτή των Πρωταθλημάτων δεν υπάρχει μεγαλύτερη νίκη από την υγεία σου».

Έχοντας συμβουλευτεί και τους δύο συλλόγους με αυτό τον τρόπο, η βούληση των δύο ομάδων ήταν να αναβληθεί ο αγώνας και να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία, λόγω κινδύνου εξάπλωσης ή μετάδοσης και λαμβάνοντας υπόψη ότι από τη Δευτέρα το πρωτόκολλο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας καθορίζει ότι οι στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων Covid19 θα πρέπει να περιοριστούν ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

 

Στην περίπτωση της Μεντιτεράνι, σύμφωνα με πηγές της ομάδας, υπήρχαν τρία επιβεβαιωμένα θετικά και ένας τέταρτος παίκτης σε αναμονή του αποτελέσματος της PCR. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαν συγκεντρωθεί παίζοντας την προκριματική φάση του Champions League στην Πάντοβα (Ιταλία), και στην επιστροφή, δύο βρέθηκαν θετικοί και δεν ταξίδεψαν στη Μαδρίτη για να παίξουν με την Boadilla την Τετάρτη. Ο αγώνας έγινε (5-8 για τους Καταλανούς), παρά το γεγονός ότι η Μεντιτεράνι είχε 5 κρούσματα και είχε ζητήσει την αναβολή.

Την Παρασκευή ολόκληρη η ομάδα της Βαρκελώνης υποβλήθηκε σε PCR, όπου όλες οι παίκτριες βρέθηκαν αρνητικές εκτός από μία, η οποία ήταν ασυμπτωματική. Ως εκ τούτου, δεδομένων των 3 επιβεβαιωμένων θετικών και ενός ακόμη αποτελέσματος που εκκρεμεί, ο σύλλογος ζήτησε από την Ομοσπονδία να αναβληθεί ο αγώνας με την Terrassa.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA