Για ακόμη μια χρονιά ο Εθνικός Πειραιώς κατάφερε να εισχωρήσει στην πρώτη τριάδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στους ανθρώπους της ομάδας.

Από τα σημαντικότερα μετάλλια που κατέκτησε ο «Αυτοκράτορας» στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο ήταν το χρυσό στα 4×100μ. ελεύθερο, όπου με χρόνο 3:21.11, οι Κοντιζάς, Κοντόπουλος, Μελαδίνης και Γκολομέεβ ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Για την «κυανόλευκη» τετράδα ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική κούρσα, αφενός διότι έπρεπε να διατηρήσουν τα σκήπτρα των προηγούμενων δύο ετών και αφετέρου επειδή ήθελαν να κερδίσουν για τον προπονητή τους, Άκη Οικονόμου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έγινε πατέρας.

Το Aquafeed24.com μίλησε με τον Μιχάλη Κοντιζά, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στο νεογέννητο του προπονητή του, ενώ σχολίασε την συνολική εμφάνιση της ομάδας του Εθνικού στο Πανελλήνιο, καθώς και τη δική του απόδοση, αφού βρέθηκε στο βάθρο ουκ ολίγες φορές, μπαίνοντας δυνατά εκ νέου στο προσκήνιο.

Ο Μιχάλης Κοντιζάς στο Aquafeed24.com

«Ήταν μια δυνατή κούρσα, πιστεύω βγάλαμε ψυχή όπως τις περισσότερες φορές και καταφέραμε να κερδίσουμε. Σίγουρα ήταν ένας από τους στόχους της ομάδας, καθώς είχαμε κερδίσει και τα προηγούμενα δύο χρόνια και θέλαμε να ξανακερδίσουμε φέτος.

Αφιερώνουμε το μετάλλιο στον προπονητή μας, Άκη Οικονόμου, που πρόσφατα έγινε πατέρας και παρόλα αυτά είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει».

Για τη χρονιά της ομάδας του:

«Η χρονιά του Εθνικού πήγε πολύ ικανοποιητικά, ίσως μπορούσαμε λίγο καλύτερα, αλλά αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο, να είμαστε μέσα στις τρεις καλύτερες ομάδες και σταδιακά να ανεβαίνουμε είναι πολύ σπουδαίο.

Είμαστε μια ομάδα, βασικά μια οικογένεια, που ένας κολυμπάει για τον άλλον και αυτό είναι που μας βγάζει αυτό το πείσμα και την ικανότητα να παλεύουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο ένας στηρίζει τον άλλον, ο ένας πονάει τον άλλον και ο ένας χαίρεται για τον άλλον. Αυτό δεν το βρίσκεις σε πολλές ομάδες. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να έχουμε πάνω από όλα υγεία».

Για την προσωπική του απόδοση:

«Όσο για εμένα δεν περίμενα την τόσο «καλή» εμφάνισή μου, καθώς είναι μια μεταβατική χρονιά για εμένα και προσπάθησα να συνδυάσω πανεπιστήμιο με κολύμπι μαζί, πράγμα που με δυσκόλεψε αρκετά μπορώ να πω. Σε αυτό το Πανελλήνιο έβγαλα πείσμα και με βοήθησε αρκετά το κλίμα της ομάδας. Φέτος ήταν ο πρώτος αγώνας που φορμαρίστηκα για να καταλάβεις. Ευελπιστώ από τη νέα χρονιά να είμαι πιο συγκεντρωμένος και κυρίως πιο ώριμος και να ξαναγίνω ανταγωνιστικός. Στόχους για την επόμενη χρονιά δεν θέλω να βάζω από τώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσει τις προπονήσεις και θα συνεχίσω μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ώστε να είμαι έτοιμος για τη νέα χρονιά.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους προπονητές μου που πίστεψαν σε εμένα ακόμα και σε μια από τις πιο κακές μου χρονιές προπονητικά, την ομάδα μου τον Εθνικό Πειραιώς που βρίσκομαι εδώ και 18 χρόνια και τους συναθλητές μου που με βοηθούν καθημερινώς».