Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε τους κορυφαίους αθλητές της για όλα τα αθλήματα για το 2019 με τον Άνταμ Πίτι και την Κατίνκα Χόσου να στέφονται κορυφαίο στην κολύμβηση!

Η Κατίνκα Χόσου από την Ουγγαρία κερδίζει το 5ο βραβείο της ως καλύτερη κολυμβήτρια στην Ευρώπη, ενώ ο Βρετανός είναι για 3η φορά ο κορυφαίος της LEN.

Η φετινή είναι η 12η φορά που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, με τον Πίτι να πλησιάζει το 50% των ψήφων, ενώ η Χόσου έλαβε ακριβώς 50%.

Στις καταδύσεις για πρώτη φορά δύο Ρώσοι αθλητές κατακτούν και τα δύο βραβεία. Στους άνδρες πρώτος ήρθε ο Αλεξάνταρ Μπόνταρ και στις γυναίκες η Εκατερίνα Μπελιάεβα

H Ρωσία συνέχισε τις νίκες της στην καλλιτεχνική κολύμβηση καθώς στους άνδρες πρώτος ήταν ο Αλεξάντερ Μάλτσεβ, ενώ ξανά πρωτιά στις γυναίκες πήρε η Ισπανία θρύλος του αθλήματος, Όνα Καρμπονέλ.

Στην ανοιχτή θάλασσα, ο Ούγγρος Κριστόν Ρασόβσκι κέρδισε στο νήμα το πρώτο βραβείο ξανά μετά το 2018, με μόλις 1,7% μπροστά από τον Γερμανό Φλοριάν Γουέλμπροκ.

Στις γυναίκες, η Μπρούνι από την Ιταλία, νέο αίμα στο αγώνισμα κέρδισε και μάλιστα… σάρωσε με 73.9% στις ψήφους!!!

Τέλος, στο πόλο, ο φοβερός Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο κατέκτησε δίκαια το πρώτο βραβείο, ενώ στις γυναίκες η πρώτη θέση έκλεισε με την τρομερή τερματοφύλακα της Ισπανίας, Λάουρα Εστέρ που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο και την Ευρωλίγκα με τη Σαμπαντέλ.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Facebook Comments