Κολύμβηση: Ξεκίνησαν οι αγώνες σε όλες τις Περιφέρειες – Παρουσία Αυγενάκη στο Ηράκλειο

by Aquafeed 24

Το ενοποιημένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών (Έφηβοι / Νεάνιδες, Παίδες / Κορασίδες, Παμπαίδες . Παγκορασίδες Α’, Β’), που λόγω των ειδικών συνθηκών με τον κορωνοϊό covid – 19 φέτος, διεξάγεται σε επτά (7) κατά τόπους Περιφέρειες, συνεχίστηκε το Σάββατο (25/7), όπου πραγματοποιήθηκαν κούρσες σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, έλαβαν μέρος 1.200 αθλητές και αθλήτριες την πρώτη ημέρα των αγώνων, με τον Κωνσταντίνο Στάμου του ΑΣΚ Ντερή να ξεχωρίζει στα 100μ πεταλούδα, με επίδοση 55.01, ενώ διακρίθηκε και η Μαρία Τροχαλάκη του Ολυμπιακού στα 50μ ελεύθερο, με χρόνο 26.88.

Στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν 500 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Στα 200μ ύπτιο, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος του Άρη πραγματοποίησε καλή επίδοση στα 2:02.04.

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας στην Αττική, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κραουνάκης ανέφερε: “Το πολύ δύσκολο εγχείρημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, προς όφελος των αθλητών και των ομάδων ξεκίνησε σε πολύ καλό κλίμα. Έχει γίνει σωστός προγραμματισμός και η συνεργασία όλων ήταν άριστη την πρώτη ημέρα. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Έχουμε ακόμα τέσσερις ημέρες αγώνων και περιμένουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις”.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Παπαδόπουλος, μίλησε για την πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας: “Πήγαμε πολύ καλά στην πρώτη ημέρα. Είχαμε αρκετά μεγάλη συμμετοχή από αθλητές, με καλές επιδόσεις και άριστη οργάνωση”.

Το “παρών” στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου, έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρακολούθησε απο κοντά τις κούρσες των αθλητών. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής επιτροπής κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, δηλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: “Ολοκληρώθηκε και η δευτερη μέρα των αγώνων με απόλυτη επιτυχία. Μάλιστα παρατηρήθηκαν σήμερα καλύτερες επιδόσεις από τους αθλητές, κυρίως στις γρήγορες κούρσες. Σημαντική στιγμή για την διοργάνωση αποτέλεσε η παρουσία του Υπουργού αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο κολυμβητήριο, ο οποίος ειχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις προσπαθειες των παιδιών”.

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε μόνο η πρωτη αγωνιστική το πρωί, αφού λογω φωτιάς στην γύρω περιοχη ακυρώθηκαν οι απογευματινοί αγώνες. Ο πρόεδρος της Περιφεριακής επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ζαφείρης Μπαξεβανίδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστηριξε: “Σήμερα πραγματοποιήθηκε μόνο η πρώτη αγωνιστική αφου λόγω φωτιάς στην περιοχή, εκκενώθηκε το απόγευμα για προληπτικούς λόγους το κολυμβητήριο. Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η τρίτη και η τέταρτη αγωνιστική στο κολυμβητήριο της Καβάλας και την Δευτέρα το απόγευμα θα γίνει στο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης η δεύτερη αγωνιστική που αναβλήθηκε σήμερα”.

Στη Λάρισα, ο Περιφερειακός προπονητής κ. Λευτέρης Χατζηστάμος ανέφερε: “Οι αγώνες πήγαν πολύ καλά την πρώτη ημέρα. Είχαμε καλές επιδόσεις, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια του Δήμου Λάρισας και της Περιφέρειας”.

Σημείωση: Τα αποτελέσματα που φιλοξενούνται στο κάτωθι link, είναι προσωρινά και τοπικά, αφού αναφέρονται στους αγώνες της κάθε περιφέρειας ξεχωριστά. Τα τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες θα γίνουν γνωστά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα ενοποιηθούν.

Τα αποτελέσματα στην Αθήνα ΕΔΩ, στη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ , στην Πελοπόννησο ΕΔΩ, στα Ιωάννινα ΕΔΩ και ΕΔΩ, στη Λάρισα ΕΔΩ, στην Αλεξανδρούπολη ΕΔΩ και στην Κρήτη ΕΔΩ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA