Μπορεί να έγινε επίσημη η απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών (Παμπαίδες / Παγκορασίδες, Παίδες / Κορασίδες & Έφηβοι / Νεάνιδες) σε δύο πόλεις με 146χλμ απόσταση μεταξύ τους, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, ωστόσο στην ΚΟΕ κάνουν λόγο για «θόρυβο» για τα δημοσιεύματα που μιλάνε για μια κακή απόφαση, ενώ γίνεται και «αποκατάσταση της αλήθειας», σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, για τους λόγους που η διοργάνωση «έσπασε» σε δύο κομμάτια.

Η ΚΟΕ παραδέχεται ότι αρχικά είχε αναφέρει μόνο την Αλεξανδρούπολη ως πόλη διεξαγωγής των αγώνων, αλλά το αποδίδει στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο που άλλαξε και επιτρέπει πλέον να χρησιμοποιηθούν περισσότερες εγκαταστάσεις. Προσθέτει ότι επειδή έχουν διεξαχθεί φέτος πολλές διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη συγκριτικά με την Καβάλα, αποφασίστηκε να οριστεί και η Καβάλα ως πόλη διεξαγωγής (Αυτό πάλι…).

Τέλος, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ότι ισχύει πχ για τα σωματεία της Ορεστιάδας και την πρόσβαση τους στην Καβάλα, ισχύει προφανώς και για εκείνα της Δράμας στην Αλεξανδρούπολη». Κάτι που προφανώς δεν ισχύει, αφού είναι σαφώς πιο εύκολο να πάει κάποιος από την Δράμα στην Αλεξανδρούπολη (180 χιλιόμετρα) σε σχέση με το να πάει από την Ορεστιάδα στην Καβάλα (260 χιλιομετρα, υπερδιπλάσια απόσταση από τα 120 της απόστασης Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη). Τελικά, θα ταλαιπωρηθούν όλοι, με επιπλέον έξοδα. Μακάρι, η αλλαγή αυτή να οφείλεται πράγματι στους παρακάτω λόγους και όχι σε άλλους. Οι λέξεις «θόρυβος» και «αποκατάσταση της αλήθειας» λένε πολλά.

Και η σχετική εγκύκλιος ΕΔΩ


Σχετικά με το “θόρυβο” για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών (Παμπαίδες / Παγκορασίδες, Παίδες / Κορασίδες & Έφηβοι / Νεάνιδες), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις 25 και 26 Ιουλίου, η ΚΟΕ αποκαθιστά την αλήθεια με βάση τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν.

  1. Η αρχική ανακοίνωση (4/6/20) της ΚΟΕ περί της επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων της, με το σχεδιασμό των ημερομηνιών τέλεσης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε εκείνη της Αλεξανδρούπολης, αφορούσε τα μέχρι τότε ισχύοντα πρωτόκολλα για τη συμμετοχή αθλητών / τριών, ανά διαδρομή και κολυμβητήριο.

    Ήταν, συνεπώς μια πρώτη εκτίμηση, χωρίς άλλωστε να υπάρχει πλήρης εικόνα, για τον τελικό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης περιφέρειας, το οποίο υπήρχε ακόμη και η σκέψη να γίνει μαζί με το αντίστοιχο της Κεντροδυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

  2. Με την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Κολύμβησης από την ΓΓΑ (σ.σ: ανακοινώθηκε 30 Ιουνίου 2020) και με δεδομένο πλέον μιας πιο ευκρινούς εικόνας για τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (η προθεσμία λήγει 10/7), αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, τη φετινή περίοδο, στην Αλεξανδρούπολη έγιναν 3 διασυλλογικοί αγώνες και άλλες 3 διοργανώσεις της ΚΟΕ, ενώ στην Καβάλα 2 διασυλλογικοί αγώνες, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα της Περιφέρειας να διεξαχθεί στις δύο πόλεις.

    Άλλωστε, ότι ισχύει πχ για τα σωματεία της Ορεστιάδας και την πρόσβαση τους στην Καβάλα, ισχύει προφανώς και για εκείνα της Δράμας στην Αλεξανδρούπολη.

    Τα πιο πάνω, ήταν και ο γνώμονας της τελικής απόφασης της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

    Οι συνθήκες και ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων, πάνω απ’ όλα, έχουν να κάνουν με την πιστή τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων και κανόνων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τον covid – 19 και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΟΕ.

Facebook Comments