Ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού οι επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών για το 2018, με την ΚΟΕ που καλλιεργεί πέντε αθλήματα να λαμβάνει 70.000 ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με πέρυσι, δηλαδή συνολική επιχορήγηση ύψους 2.380.000,00 ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Πολιτεία ενημερώνει ότι έχει προγραμματιστή η επιτακτική αλλαγή των σανίδων στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, απόφαση που δεν μπορεί να παρθεί πίσω και όλοι αναμένουμε την υλοποίησή της.

Το Δελτίο Τύπου:

Ολοκληρώθηκε και ανακοινώνεται η κατανομή των πιστώσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για το έτος 2018.

Οι επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2018 παρουσιάζουν αυξήσεις ή παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι στην τελική εκταμίευση και της φετινής χρονιάς οι επιχορηγήσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των Ομοσπονδιών και πάντα μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού.

Ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Για ακόμη μία φορά μέσω της ΚΟΕ θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης (για τη αποφυγή πνιγμού), ενώ σε συνεργασία με το ΟΑΚΑ έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των υφιστάμενων σανίδων του καταδυτηρίου.

-Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης των Special Olympics Hellas με το ποσό των 10.000 Ευρώ, καθώς και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με το ποσό των 5.000 Ευρώ.

-Για την Ομοσπονδία της Ποδηλασίας έχει προβλεφθεί να καταβληθεί το μισθολογικό κόστος.