Η περιπέτεια του Γιάννη Κατρουζανάκη στη Μάλτα καθήμενος στον προπονητικό θώκο της Σλιέμα ξεκίνησε με το… δεξί. Ο πρώην προπονητής της Γλυφάδας και του Απόλλωνα Σμύρνης αποτελεί εδώ και λίγες μέρες τον νέο προπονητή των «Μπλε» στην προσπάθεια που κάνουν να ανακτήσουν τα σκήπτρα και το ξεκίνημα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την καινούργια του ομάδα ήταν ιδανικό (12-8 τη Σιρένς).

Στη Μάλτα το επίπεδο αναρριχάται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ενώ οι ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος της μικρής μεσογειακής χώρας, προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην παγκόσμια υδατοσφαίριση, καθώς εκεί η κύρια διοργάνωση διεξάγεται το καλοκαίρι, με πληθώρα κορυφαίων αστέρων να επιλέγει τη Μάλτα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σκοπός του Γιάννη Κατρουζανάκη είναι μέχρι το Summer League και την επικείμενη έλευση μεγαλύτερων ονομάτων στο παγκόσμιο στερέωμα, να δουλέψει με τους γηγενείς και το σύνολο του ρόστερ ώστε όταν έρθει η ώρα να μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η πρόκληση την οποία δέχτηκε ο Έλληνας τεχνικός είναι μεγάλη και διόλου αμελητέα ως προς το επαγγελματικό του μέλλον στην προπονητική καθώς διαδέχτηκε τον Ντέγιαν Σάβιτς στον πάγκο ενώ μέλος του στάφ του είναι και ο Έντουαρντ Μπονέλο, επί μία επταετία φυσικοθεραπευτής και ειδήμονας στη φυσική κατάσταση της κορυφαίας ομάδας στον κόσμο, Προ Ρέκο.

Καλή αρχή κόουτς από εμάς, όλα να σου πάνε πρίμα και να καταπλήξεις και τους γείτονες με το πάθος σου και τις ιδέες σου για το άθλημα.