Πηγή: gazzeta.gr
Πρόωρο τέλος στην αθλητική του πορεία, λόγω συνθηκών και ακαδημαϊκών υποχρεώσεων αποφάσισε να βάλει ο Νίκος Μόλβαλης, ένας εκ των τριών βασικών μελών της Εθνικής ομάδας Καταδύσεων της Ελλάδας.

Το μοναδικό άθλημα του υγρού στίβου με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, αυτό των καταδύσεων, όχι μόνο έχει παρακμάσει, αλλά πλέον, μετρά έναν αθλητή λιγότερο, μετά την απόφαση του Νίκου Μόλβαλη να αφήσει τον πρωταθλητισμό, δίνοντας προτεραιότητα στο επαγγελματικό του μέλλον.

Ο 23χρονος καταδύτης βρέθηκε απέναντι σε ένα καθοριστικό δίλημμα, θέλοντας και μη – να επιλέξει ανάμεσα στο να ξεκινήσει προετοιμασία για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή να εγκαταλείψει και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού (ειδικότητα μηχανικός πλοίων) ώστε να εξασφαλίσει εργασία για το μέλλον του.

Μη βλέποντας… φως από την ομοσπονδία, αποφάσισε να ασχοληθεί με το δεύτερο και να εγκαταλείψει τις καταδύσεις στα 23 του χρόνια.

«Είχα δύο επιλογές. Ή να αφήσω τη σχολή για ένα χρόνο και να ρισκάρω για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς ή να σταματήσω. Θα ήταν μεγάλο το ρίσκο να σταματήσω, αφού δεν έχω πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για να κυνηγήσω το όνειρό μου» ανέφερε στο Gazzetta ο Μόλβαλης, τον οποίο ρωτήσαμε στη συνέχεια το πού οφείλεται το γεγονός ότι δεν μπορεί να βελτιώσει το πρόγραμμά του.

«Στο ότι δεν έχουμε εγκαταστάσεις για να βγάλω πιο δύσκολες βουτιές. Δεν έχουμε ούτε γυμναστήρια. Σε αυτές τις πισίνες που έχουμε, κινδυνεύεις να έχεις ατύχημα. Μόνο το ΟΑΚΑ και το κολυμβητήριο στην Πάτρα είναι κατάλληλα και το δεύτερο συνήθως το πετυχαίνεις κλειστό για άλλες υποχρεώσεις» είπε χαρακτηριστικά.
«Ένα λάθος τον Φεβρουάριο (έχει Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου θα βγουν και εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) θα μου στοίχιζε έναν ολόκληρο χρόνο που θα πήγαινε χαμένος. Έπρεπε να δω το μέλλον μου» πρόσθεσε.

«Η ομοσπονδία δεν μπορεί να μου εξασφαλίσει το μέλλον μου. Δεν ήθελα να τους πω ότι συνεχίζω, να μου δώσουν οδοιπορικά και μετά να σταματήσω. Ετσι τους είπα από νωρίς ότι σταματάω. Ομως με ενόχλησε πως δεν ασχολήθηκαν καν. Ούτε να μου πουν να το δούμε και αν μπορούν να κάνουν κάτι να βοηθήσουν, ούτε καν ένα… ευχαριστώ για την προσφορά μου. Ούτε ένα τηλέφωνο…»

«Μόνο ο Φυρίγος (ομοσπονδιακός προπονητής) μίλησε μαζί μου, άκουσε ότι του είπα και το δέχτηκε. Με στήριξε καταλαβαίνοντας ότι ήθελα να δω το μέλλον μου και με ευχαρίστησε για την συνεργασία. Από αυτόν δεν έχω παράπονο. Από την ομοσπονδία έχω όμως. Δεν αξιώθηκαν ούτε ένα τηλέφωνο να μου κάνουν» πρόσθεσε ο Μόλβαλης.

Να θυμίσουμε, ότι οι καταδύσεις, το μοναδικό άθλημα με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, τελευταία φορά που είχε παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν το 2012…