Κάρλο Σίλιπο: «Μας έβαλε σε δύσκολη θέση η ζώνη – Περίμενα καλύτερη παρουσία»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μετά την τεράστια «γαλανόλευκη» νίκη επί της Ιταλίας με 12-9 διαβάσαμε τις δηλώσεις των νικητριών όπως είναι φυσικό, προκειμένου να μάθουμε καλύτερα τι έγινε σωστά για να φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το μεγαλειώδες επίτευγμα. Η αξία του νικητή σχεδόν πάντα όμως μετριέται από την αξία του ηττημένου. Στην περίπτωση μας η Ιταλία του Κάρλο Σίλιπο, μέχρι και χθες (07/09) ήταν αήττητη στο τουρνουά και αυτό από μόνο του λέει αρκετά (μάλιστα είχε κερδίσει και την Ισπανία στους ομίλους).

Για αυτό λοιπόν αξίζει πραγματικά να διαβάσουμε τα όσα δήλωσε ο Ιταλός προπονητής αλλά και η σπουδαία αρχηγός Παλμιέρι καθώς και η πολύ αγαπητή στη χώρα μας Ρομπέρτα Μπιανκόνι.

Ο προπονητής της Ιταλίας, Κάρλο Σίλιπο είπε: «Τακτικά η Ελλάδα προετοίμασε πολύ καλά το παιχνίδι. Η ζώνη της μας έβαλε σε δύσκολη θέση και στην επίθεση κινήθηκαν με μεγαλύτερη ευκολία, πέτυχαν και πολλά γκολ.

Περίμενα καλύτερη παρουσία μέσα στο γήπεδο ενώ δεν είχαμε και καλές επιλογές στην παίκτρια παραπάνω.

Τώρα έχουμε έναν τελικό για το χάλκινο ξανά με την Ολλανδία. Πρέπει να ανακτήσουμε τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις».

Η αρχηγός Παλμιέρι από την πλευρά της είπε: «Δυστυχώς σε σύγκριση με τον αγώνα απέναντι στην Ισπανία παίξαμε περισσότερο ατομικά και λιγότερο ομαδικά. Ίσως η ένταση να μας επηρέασε, ωστόσο πρέπει να αναλύσουμε καλά αυτήν την ήττα για να την εκμεταλλευτούμε στο μέλλον.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε ένα μετάλλιο απέναντι στην Ολλανδία που μας απέκλεισε από το παγκόσμιο βάθρο. Θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τις τελευταίες δυνάμεις για να προσπαθήσουμε».

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι, πρωταγωνίστρια στον τελικό με την Ελλάδα στην κατάκτηση του τίτλου του Ευρωπαϊκού, πριν από δέκα χρόνια και μια πολίστρια που κατέκτησε τα πάντα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, τόνισε:

«Η Ελλάδα μας έβαζε πάντα σε δύσκολα και απόψε άξιζε τη νίκη. Τώρα πρέπει να δούμε τα λάθη και να αντιμετωπίσουμε την Ολλανδία. Θα πρέπει να κατακτήσουμε το χάλκινο, αυτό που μας στέρησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA