Καλύτερος παίκτης ο Φιλίποβιτς και καλύτερη ομάδα η εθνική πόλο στα βραβεία της Σερβίας!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Λίγες μέρες μετά τα ελληνικά βραβεία για τους κορυφαίους αθλητές έφτασε η ώρα των αντίστοιχων βραβείων στην Σερβία. Η βαλκανική χώρα ανέδειξε κορυφαίο Σέρβο αθλητή τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, ενώ κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική Πόλο ανδρών στην οποία ο Φιλίποβιτς είναι αρχηγός. Στην τελική τριάδα με τους κορυφαίους Σέρβους αθλητές ο 34χρονος περιφερειακός πολίστας του Ολυμπιακού προτιμήθηκε έναντι άλλων 2 Σέρβων υπεραθλητών, του MVP του NBA Νίκολα Γιόκιτς αλλά και του νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι Σέρβοι πολίστες της Εθνικής Ομάδας σημάδεψαν για άλλη μια φορά την παραδοσιακή επιλογή των πιο επιτυχημένων αθλητών, προπονητών και ομάδων από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Φίλιπ Φιλίποβιτς, επιλέχθηκε για δεύτερη φορά αθλητής της χρονιάς, ενώ καλύτερη ομάδα για 12η φορά ήταν η εθνική ομάδα πόλο της Σερβίας, οι Ολυμπιονίκες του Τόκιο. Ο Ντέγιαν Σάβιτς ήταν στον διαγωνισμό για τον καλύτερο προπονητή και οι Μάρκο Ραντούλοβιτς και Βλαντιμίρ Μίσοβιτς ήταν υποψήφιοι για τον καλύτερο νεαρό αθλητή.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας, Μπόζινταρ Μαλίκοβιτς, απένειμε το βραβείο στον Φίλιπ Φιλίποβιτς, ενώ ο εκπρόσωπος της Τράπεζας OTP  παρέδωσε το βραβείο  στην ομάδα.

Παρόντες ήταν όλοι οι παίκτες του Τόκιο, εκτός από τους Αντρίγια Πρλάινοβιτς και Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω υποχρεώσεων με τους συλλόγους τους. Παρόντες ήταν συγκεκριμένα οι: Γκότσκο Πιγέτλοβιτς, Στραχίνια Ράσοβιτς Ντούσαν Μάντιτς, Σάβα Ραντζέλοβιτς, Νίκολα Ντέντοβιτς, Ντούσκο Πιχέτλοβιτς, Ντόρτζε Λάζιτς, Μίλαν Άλεξιτς, Νίκολα Γιάξιτς, Φίλιπ Φιλίποβιτς και Στέφαν Μίτροβιτς.

Το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς Φίλιπ Φιλίποβιτς δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε μια φανταστική ιστορία. Αυτή η γενιά, υποστηριζόμενη από νέες δυνάμεις, έκανε κάτι που κανείς στην ιστορία του αθλητισμού δεν κατάφερε να κάνει. Ευχαριστώ αγαπητέ Θεέ, στα παιδιά που άντεξαν όλο αυτό, και φυσικά στους προπονητές μας, το επαγγελματικό επιτελείο που μας άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια. Όταν τελειώνει έτσι, δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσω. Όταν κοιτάζω τα πάντα, ίσως θα μπορούσε να είχε κερδίσει κάτι άλλο. Κάναμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Το Τόκιο είναι η κορωνίδα της καριέρας του και οι νεότεροι φίλοι μας θα φροντίσουν για τα υπόλοιπα. Αποχαιρετήσαμε με τον πιο όμορφο τρόπο »

Ο Νίκολα Γιάσκιτς σχολίασε:

– Το ίδιο το κίνητρο υπάρχει. Πήγαμε για άλλο ένα χρυσό. Αυτός ο στόχος και μόνο αρκεί. Και δεν χρειάζεται να τα αποκαλύψω όλα για τις προετοιμασίες.

Κλείνοντας, ο Ντούσαν Μάντιτς είπε πως:

– Αυτές οι επιτυχίες δεν θα είχαν επιτευχθεί αν δεν ήμασταν σαν οικογένεια.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA