Ο Ολυμπιονίκης Adam Peaty αποσύρθηκε από το Βρετανικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης τον επόμενο μήνα, επικαλούμενος προβλήματα με την ψυχική του υγεία και μπαίνει στη μεγάλη λίστα των αθλητών που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, την οποία ως #AQF24 έχουμε πολλάκις αναφέρει ότι υπάρχει, ότι είναι εδώ, στο ίδιο δωμάτιο μαζί μας.

“Όπως μερικοί ίσως ξέρουν, έχω αγωνιστεί με την ψυχική μου υγεία τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαι ειλικρινής γι’ αυτό”, δήλωσε ο 28χρονος σε μια ανάρτησή του στο Instagram την Τετάρτη. “Είμαι κουρασμένος, δεν είμαι εγώ ο ίδιος και δεν απολαμβάνω το άθλημα όπως έκανα την τελευταία δεκαετία.”

“Κάποιοι μπορεί να το αναγνωρίσουν ως κούραση· απλά ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχω βρει τις απαντήσεις που ψάχνω. Με βοήθεια, τώρα ξέρω πώς μπορώ να διορθώσω την ανισορροπία στη ζωή μου.” Ο Βρετανός πρόσθεσε ότι συνεχίζει να προπονείται “με τον αποκλειστικό σκοπό να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024”.

Η κυριαρχία του Άνταμ Πίτι δεν αμφισβητείται το ζήτημα είναι όμως αυτό που τονίζει ο ίδιος, ότι αυτή η τεράστια επιτυχία τον έχει επηρεάσει ψυχικά, κάτι το οποίο δύσκολα κάποιος μπορεί να ενστερνιστεί…

“Όλοι θέλουν να καθίσουν στη θέση σου μέχρι να πρέπει να καθίσουν στη θέση σου … πολύ λίγοι καταλαβαίνουν τι κάνει η νίκη και η επιτυχία στην ψυχική υγεία ενός ατόμου. Δεν καταλαβαίνουν τις πιέσεις που ασκούν οι ίδιοι στον εαυτό τους για να κερδίζουν ξανά και ξανά”, δήλωσε ο Peaty στην ανάρτησή του στο Instagram.

Η Βρετανική Κολύμβηση δήλωσε σε μια ανακοίνωσή της ότι υποστηρίζει πλήρως τον Peaty και θα τον βοηθήσει “να διαχειριστεί το πρόγραμμα αγώνων του κατάλληλα”.

Ο Peaty αναγνώρισε την “απίστευτη υποστήριξη” που έχει λάβει από την “ομάδα και την οικογένειά του στη Βρετανική Κολύμβηση, μαζί με τους απίστευτους χορηγούς, την οικογένεια και τους φίλους του”.

“Αυτό το άθλημα μου έχει δώσει όλα όσα είμαι και ανυπομονώ να βρω ξανά την αγάπη που έχω για αυτό”, πρόσθεσε.