Ένα σπάνιο επίτευγμα έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια η Εθνική ομάδα ανδρών, καθώς η «Γαλανόλευκη» έχει μόνο νίκες την 17η ημέρα του Ιουλίου για το 2015, το 2016 και εσχάτως το 2017!

Συγκεκριμένα, το 2015 η Ελλάδα είχε νικήσει σε τουρνουά προετοιμασίας στο Νις τη Σερβία στα πέναλτι με συνολικό σκορ 12-9.

Το 2016 είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη νικώντας στο Μπορ εκ νέου τους Σέρβους και πάλι στα πέναλτι με σκορ 15-14, στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ φέτος, πριν από λίγες ώρες η «Γαλανόλευκη» κράτησε την παράδοση ανέγγιχτη, καθώς πήρε τη σπουδαία νίκη με αντίπαλη την Ισπανία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης με σκορ 8-7.

Η 17η Ιουλίου δεν είναι μια τυχαία μέρα και το κάρμα αποφάσισε να ανήκει στον Κωνσταντίνο Φλέγκα εξ ολοκλήρου, τόσο διότι σήμερα είναι τα γενέθλια του, όσο και επειδή στα τρία προαναφερθέντα θετικά αποτελέσματα ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ελλάδας.

Ο Φλέγκας το 2015 είχε σταματήσει στα πέναλτι τον Πρλαΐνοβιτς και τον Μίλαν Άλεξιτς, το 2016 μπροστά σε 2.500 Σέρβους είχε πει «όχι» στον Φιλίποβιτς και τον Πρλαΐνοβιτς, ενώ σήμερα κόντρα στην Ισπανία έδωσε βροντερό «παρών» στην τελευταία ισπανική επίθεση, κρατώντας την Ελλάδα μπροστά στο σκορ.


Ο φύλακας-άγγελος της Εθνικής ομάδας, Κωνσταντίνος Φλέγκας, μίλησε στο Aquafeed24.com για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

«Μπήκαμε πολύ δυνατά στην αρχή, κάτι που μας βοήθησε και στη συνέχεια. Είχαμε πολύ άγχος από το ξεκίνημα, έως το τέλος. Εύκολα ή δύσκολα κερδίσαμε. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το 7-4 θα έπρεπε να γίνει 8-4 ή 9-4, όμως στον αθλητισμό κανείς δεν πρέπει να προδιαγράφει την έκβαση ενός αγώνα. Οι Ισπανοί κατάλαβαν ότι αν δεν αντιδράσουν δεν θα είχαν καμία τύχη, το έκαναν, όμως εμείς στο τέλος ήμασταν πιο ψύχραιμοι και βάλαμε ένα γκολ, το οποίο ήταν πολύ σωστό από άποψη τακτικής, βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη, εκμεταλλευτήκαμε το λάθος τους και πήραμε το παιχνίδι».

Για το αν έδωσαν μια πρώτη απάντηση στον ισχυρισμό ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει πια κίνητρο:

«Όταν παίζεις στην Εθνική ομάδα πάντα έχεις θέληση να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Όλα τα παιδιά έχουμε έρθει για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν έχει έρθει κάποιος έως εδώ, απλά για να βρίσκεται. Όλοι μας θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτό το παγκόσμιο. Είναι ευκαιρία για εμάς φέτος, μετά από μια Ολυμπιακή χρονιά, όπου οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει ανανέωση, όπως και εμείς, να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Σερβία:

«Πλέον ο συγκεκριμένος αγώνας θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο, όποιος το πάρει θα πάει πιο άνετα έως την οκτάδα, χωρίς αγώνα και θα έχει πιο εύκολο αντίπαλο, με στόχο τα ημιτελικά. Θα ήταν καλό αν είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί, τόσο για τους αντιπάλους έπειτα, όσο και για την ψυχολογία μας. Ένας δυνατός αγώνας βοηθά».

Για την ημέρα των γενεθλίων του και τη νίκη-δώρο επί των Ισπανών:

«Σήμερα ήθελα τη νίκη ως δώρο και όλα τα παιδιά δουλέψαμε και το καταφέραμε. Μακάρι κάθε 17 Ιουλίου να έχουμε αγώνες με την Εθνική ομάδα και να δίνω εγώ δώρα για τη γιορτή μου…».

Photo Credit: Marcel Ter Bals