ΔευτέραΔεκέμβριος82025
  • National Team
  • Interviews
  • Διαφημίσου εδώ
  • Όροι Χρήσης & Disclaimer
  • Πολιτική Cookies
Aquafeed24
  • National Team
  • Swimming
    • Open Water
    • Finswimming
  • Water Polo
    • Champions League Men
    • Champions League Women
    • Euro Cup Men
    • Α1 κατηγορία Ανδρών
    • Α1 Κατηγορία Γυναικών
    • Α2 Κατηγορία Ανδρών
    • Ακαδημίες
  • Synchro
  • Diving
  • Beach Water Polo
  • Aquafeed24 Starfish Trophy
  • Γενικές Ειδήσεις

17 Ιουλίου: Ημέρα Κωνσταντίνου Φλέγκα και Εθνικής ομάδας!

by Aquafeed 24 17 Ιουλίου, 2017
written by Aquafeed 24 17 Ιουλίου, 2017
0FacebookTwitterPinterestEmail
511

Ένα σπάνιο επίτευγμα έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια η Εθνική ομάδα ανδρών, καθώς η «Γαλανόλευκη» έχει μόνο νίκες την 17η ημέρα του Ιουλίου για το 2015, το 2016 και εσχάτως το 2017!

Συγκεκριμένα, το 2015 η Ελλάδα είχε νικήσει σε τουρνουά προετοιμασίας στο Νις τη Σερβία στα πέναλτι με συνολικό σκορ 12-9.

Το 2016 είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη νικώντας στο Μπορ εκ νέου τους Σέρβους και πάλι στα πέναλτι με σκορ 15-14, στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ φέτος, πριν από λίγες ώρες η «Γαλανόλευκη» κράτησε την παράδοση ανέγγιχτη, καθώς πήρε τη σπουδαία νίκη με αντίπαλη την Ισπανία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης με σκορ 8-7.

Η 17η Ιουλίου δεν είναι μια τυχαία μέρα και το κάρμα αποφάσισε να ανήκει στον Κωνσταντίνο Φλέγκα εξ ολοκλήρου, τόσο διότι σήμερα είναι τα γενέθλια του, όσο και επειδή στα τρία προαναφερθέντα θετικά αποτελέσματα ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ελλάδας.

Ο Φλέγκας το 2015 είχε σταματήσει στα πέναλτι τον Πρλαΐνοβιτς και τον Μίλαν Άλεξιτς, το 2016 μπροστά σε 2.500 Σέρβους είχε πει «όχι» στον Φιλίποβιτς και τον Πρλαΐνοβιτς, ενώ σήμερα κόντρα στην Ισπανία έδωσε βροντερό «παρών» στην τελευταία ισπανική επίθεση, κρατώντας την Ελλάδα μπροστά στο σκορ.


Ο φύλακας-άγγελος της Εθνικής ομάδας, Κωνσταντίνος Φλέγκας, μίλησε στο Aquafeed24.com για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

«Μπήκαμε πολύ δυνατά στην αρχή, κάτι που μας βοήθησε και στη συνέχεια. Είχαμε πολύ άγχος από το ξεκίνημα, έως το τέλος. Εύκολα ή δύσκολα κερδίσαμε. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το 7-4 θα έπρεπε να γίνει 8-4 ή 9-4, όμως στον αθλητισμό κανείς δεν πρέπει να προδιαγράφει την έκβαση ενός αγώνα. Οι Ισπανοί κατάλαβαν ότι αν δεν αντιδράσουν δεν θα είχαν καμία τύχη, το έκαναν, όμως εμείς στο τέλος ήμασταν πιο ψύχραιμοι και βάλαμε ένα γκολ, το οποίο ήταν πολύ σωστό από άποψη τακτικής, βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη, εκμεταλλευτήκαμε το λάθος τους και πήραμε το παιχνίδι».

Για το αν έδωσαν μια πρώτη απάντηση στον ισχυρισμό ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει πια κίνητρο:

«Όταν παίζεις στην Εθνική ομάδα πάντα έχεις θέληση να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Όλα τα παιδιά έχουμε έρθει για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν έχει έρθει κάποιος έως εδώ, απλά για να βρίσκεται. Όλοι μας θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτό το παγκόσμιο. Είναι ευκαιρία για εμάς φέτος, μετά από μια Ολυμπιακή χρονιά, όπου οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει ανανέωση, όπως και εμείς, να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Σερβία:

«Πλέον ο συγκεκριμένος αγώνας θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο, όποιος το πάρει θα πάει πιο άνετα έως την οκτάδα, χωρίς αγώνα και θα έχει πιο εύκολο αντίπαλο, με στόχο τα ημιτελικά. Θα ήταν καλό αν είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί, τόσο για τους αντιπάλους έπειτα, όσο και για την ψυχολογία μας. Ένας δυνατός αγώνας βοηθά».

Για την ημέρα των γενεθλίων του και τη νίκη-δώρο επί των Ισπανών:

«Σήμερα ήθελα τη νίκη ως δώρο και όλα τα παιδιά δουλέψαμε και το καταφέραμε. Μακάρι κάθε 17 Ιουλίου να έχουμε αγώνες με την Εθνική ομάδα και να δίνω εγώ δώρα για τη γιορτή μου…».

Photo Credit: Marcel Ter Bals

aquafeedaquafeed24Greek Water Polo
0 FacebookTwitterPinterestEmail
previous post
Βλάχος: «Ήρθαμε να κερδίσουμε»!
next post
Έτσι το πήραν οι Έλληνες! (Goals Video Greece vs Spain)

You may also like

Water polo legends: 100 χρόνια πίσω…Ολυμπιάδα Παρίσι 1924....

8 Δεκεμβρίου, 2025

Πόλο, Αφροδίτη Μπιτσάκου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Μπήκα από...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Κολύμβηση: Το «Α. Πεπανός» πλημμύρισε από κόσμο για...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Πόλο: Στο 25ο διεθνές Χριστουγιεννιάτικο παζάρι του Σωματείου...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Πόλο: Challenger Cup: Η διαδρομή προς τους τελικούς...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Κολύμβηση: Άρτεμις Βασιλάκη: «Κρατάω την εμπειρία σαν κάτι...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Κολύμβηση: Νίκος Ξυλούρης : «Εντυπωσιακοί αριθμοί τα 17...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Πόλο: Ο αγωνιστικός προγραμματισκός υδατοσφαίρισης 2025-2026

8 Δεκεμβρίου, 2025

Οpen water γυναικών ανασκόπηση 2025: Η χρονιά που...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Πόλο: Adonis Vlassis: Ο Έλληνας πρωταγωνιστής το 2025...

8 Δεκεμβρίου, 2025

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Find us on Social Media

Facebook Twitter Instagram Youtube
Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαφημίσου εδώ

Πολιτική Cookies

Όροι Χρήσης

Πολιτική Απορρήτου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Facebook Twitter Instagram Youtube

© AQF24 MEDIA

Aquafeed24
  • National Team
  • Swimming
    • Open Water
    • Finswimming
  • Water Polo
    • Champions League Men
    • Champions League Women
    • Euro Cup Men
    • Α1 κατηγορία Ανδρών
    • Α1 Κατηγορία Γυναικών
    • Α2 Κατηγορία Ανδρών
    • Ακαδημίες
  • Synchro
  • Diving
  • Beach Water Polo
  • Aquafeed24 Starfish Trophy
  • Γενικές Ειδήσεις