Με πρωτιά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2ο τουρνουά στη μνήμη του Κωνσταντίνου Ξανθάκου, το οποίο διοργανώθηκε στην Ιτέα από τον Ναυτικό Όμιλο, από τις 17 έως τις 19/11.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος η Χαλκίδα, η Ολυμπιάδα Πετρούπολης, οι Έφηβοι του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, αλλά και η διοργανώτρια ανδρική ομάδα του ΝΟΙ. Ενδιάμεσα στις αναμετρήσεις του τουρνουά δόθηκε φιλικό παιχνίδι μίνι παίδων ανάμεσα στην Ιτέα και τον Αρίωνα Γλυφάδας της Γεωργίας Ελληνάκη, η οποία βραβεύθηκε για την προσφορά της στο άθλημα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τάσο Παπαναστασίου.

Στην τελετή έναρξης η πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας, Σοφία Αναγνωστάκου, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Πριν ξεκινήσουμε την τελετή έναρξης θα σας παρακαλούσαμε να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής πλημμύρας που έπληξε τη Δυτική Αττική. Η οικογένεια του αθλητισμού πενθεί για την τραγωδία που έπληξε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κου Γεώργιου Βασιλειάδη, η αθλητική ηγεσία θα σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των συνεπειών της καταστροφής την επόμενη μέρα.
Ο Κων/νος Ξανθάκος γεννήθηκε το 1972. Ξεκίνησε την κολυμβητική του καριέρα στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο τη δεκαετία του 1980. Μετά την αποφοίτησή του από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών ξεκινά την καριέρα του στην υδατοσφαίριση με την ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου, όπου συμμετείχε σε πρωταθλήματα Β΄ και Α΄ 2 Εθνικής. Το 2003 έρχεται στον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας, για τρία χρόνια και συντελεί στην άνοδο της ομάδας στη Γ΄ Εθνική. Κατόπιν, στον Αρίωνα Γλυφάδας πια, συνεχίζει ως προπονητής κολύμβησης.

Το Μάιο του 2011, ένα τροχαίο δυστύχημα στην οδό Κηφισίας του αφαιρεί πρόωρα τη ζωή. Με την καθιέρωση του τουρνουά ¨Κων/νος Ξανθάκος¨ συνεχίζουμε να τιμούμε έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε άδικα και που θα μπορούσε ακόμη να προσφέρει πολλά. Έναν παίχτη του οποίου ο χαρακτήρας αντιπροσώπευε τον οικογενειακό χαρακτήρα της ομάδας μας. Ο Κώστας συσπείρωσε την ομάδα και δέθηκε με τα τότε παιδιά, που εξακολούθησε να βρίσκεται μαζί τους μέχρι το τέλος. Πολλοί και όχι άδικα τον θεώρησαν Ιτιώτη γιατί κάθε παίκτης αυτής της ομάδας είτε είναι Ιτιώτης είτε όχι, θεωρείται ένα με το σωματείο μας, θεωρείται ντόπιος.
Φέτος το τουρνουά μας συνδιοργανώνεται από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και φυσικά με τη συμβολή του Δήμου Δελφών γιατί χωρίς ανοικτό και λειτουργικό κολυμβητήριο όχι μόνο διοργανώσεις δε θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά ούτε και προπονήσεις, προκειμένου να στηρίξουμε την αγωνιστική μας δραστηριότητα».

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε στη σύνθεση του τον 1ο σκόρερ του τουρνουά, Αριστείδη Χαλυβόπουλο, δεύτερη αναδείχθηκε η Χαλκίδα, τρίτος ο Πανιώνιος, τέταρτη η Ιτέα και πέμπτη η Πετρούπολη.

Το φίλαθλο κοινό της περιοχής τίμησε με την παρουσία του το τουρνουά, το οποίο γίνεται θεσμός από τον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας, χάρη στο μεράκι των ανθρώπων της ομάδας.

Αποτελέσματα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 13-4

ΝΟΙ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 9-6

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΟΧ 9-16

ΝΟΙ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8-10

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-13

ΝΟΙ – ΝΟΧ 5-11

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ 14-11

ΝΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11-15

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ 2-7