Η Εθνική Ελλάδος Γυναικών, η Ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση, αυτή τη φορά απέναντι στην Γαλλία, κερδίζοντας με 15-4 και πήρε δικαίως την πρώτη θέση στον όμιλο που την στέλνει στους 8 της διοργάνωσης!
Οι σημαντικές νίκες, οι μεγάλες νίκες σαν αυτή χρειάζονται προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί στις μεγάλες διοργανώσεις τίποτα δεν χαρίζεται. Και η «Γαλανόλευκη» τις είχε τις λεπτομέρειες με το μέρος της σήμερα. Φυσικά όμως…όλα ξεκίνησαν από το 1, εκεί όπου βρίσκεται η Ιωάννα Σταματοπούλου. Η τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας σε συνέχεια της εμφάνισης της με την Ισπανία, είχε άλλη μία καταπληκτική αγωνιστική ημέρα αφού σε όποιο σημείο η Εθνική κινδύνεψε να χάσει τη διαφορά που έχτιζε, η Σταματοπούλου ήταν εκεί για να πει «όχι» στις γαλλικές προσπάθειες που επιχείρησαν φιλόδοξα αλλά χωρίς επιτυχία να την νικήσουν. Φυσικά αυτά δεν λέμε μόνο εμείς αλλά και η στατιστική, αφού πραγματοποίησε 10 αποκρούσεις έχοντας ποσοστό επιτυχίας71%!
Το #AQF24 λοιπόν μίλησε με μία από τις πρωταγωνίστριες της σημερινής ημέρας, την τερματοφύλακα της Εθνικής Ιωάννα Σταματοπούλου η οποία μας μίλησε για τις διάφορες παραμέτρους του σημερινού παιχνιδιού, το αν ήταν το ζητούμενο η διαφορά αλλά και το πρόσωπο που έχει δείξει η ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης μέχρι σήμερα.
Η Ιωάννα Σταματοπούλου στο #AQF24:
Για το σημερινό παιχνίδι:
«Πριν το παιχνίδι είχαμε πει ότι θα μπούμε με σοβαρότητα και ότι δεν μας ενδιαφέρει η διαφορά. Ζητούμενο ήταν να παίξουμε όπως ξέρουμε και αν είναι να έρθει η διαφορά θα έρθει… Ξέραμε ότι η διαφορά θα χτιστεί από την άμυνα αφού δεχτήκαμε μόνο 4 γκολ.
Έχουμε άλλωστε την ικανότητα στην επίθεση να σκοράρουμε από κάθε θέση όπως και κάναμε και σήμερα».
Για το καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά και τη συνέχεια…
«Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Το παιχνίδι με την Ισπανία μας έφτιαξε την ψυχολογία γιατί καταφέραμε να κοιτάξουμε στα μάτια μια τόσο καλή ομάδα με πολλή ποιότητα.
Από εκεί και πέρα στοχεύουμε όσο γίνεται πιο ψηλά και παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτερες και να βελτιώσουμε τα λάθη μας».
Photo credits: Luiza Moraes Photography