Ιντζές, Νηρέας Γέρακα: «Η επιτυχία δεν είναι ο στόχος αλλά το αποτέλεσμα»

by Μάνος Φυρογένης

Τον περασμένο Μάϊο ο Νηρέας Γέρακα έσβησε 20 κεράκια στην τούρτα του τμήματος υδατοσφαίρισης ανδρών. Είκοσι χρόνια πάλης μέσα και έξω από το νερό για να κρατήσει σώα και αβλαβή τα ιδανικά του.

Στη μυθολογία ο Νηρεύς παρουσιάζεται ως ο… γέρος θεός της θάλασσας με τις δυνάμεις της μαντικής και της μεταμόρφωσης. Μια θαλάσσια οντότητα προγενέστερη του Ποσειδώνα, ως έναw αξιαγάπητος «παππούς».

Η πραγματικότητα βέβαια στο Γέρακα είναι ελαφρώς διαφορετική κυρίως ως προς το βιος του, όχι το ποιόν του. Με αργά αλλά στέρεα βήματα τα έβαλαν με παραδοσιακά σωματεία του χώρου, κοίταξαν στα μάτια υπερδυνάμεις, θωράκισαν την κάθε λογής αγάπη για το νερό και να που ο Νηρέας Γέρακα έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων ως μία σταθερή δύναμη της κατηγορίας.

Στο Γέρακα το ανοιχτό αυτό στολίδι που περιτριγυρίζεται από ψηλά κυπαρίσσια φιλοξενεί παιδιά και μεγάλους που αγαπούν τον υγρό στίβο. Οι άνθρωποί του φιλόξενοι, πρόθυμοι να ανοίξουν τις αγκάλες σε περαστικούς και μη. Δεν ξεχνούν, δεν λησμονούν. Και η εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που «έφτιαξε» εκεί το όνομά του στο χώρο αλλά και βοήθησε το σύλλογο να μεγαλώσει αρκετά χρόνια πίσω, το αποδεικνύει περίτρανα. Ο λόγος για τον Γιώργο Ιντζέ που την περασμένη σεζόν δοκίμασε τις δυνάμεις του στον έτερο Νηρέα των βορείων προαστίων, το Χαλάνδρι.

Ο βασικός κορμός ίδιος και απαράλλακτος εδώ και χρόνια. Ταλαντούχοι νέοι και έμπειροι με παραστάσεις όπως ο Γιάννης Κουρλιάφτης άρτι αφιχθείς από το Παλαιό Φάληρο και την Α1 έρχονται και φεύγουν, όμως οι Γερακιώτες είναι εκεί μόνιμα, να βαστούν και να μυούν.

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και έχει κοινός με τα προηγούμενα χρόνια. Η είσοδος στα play-offs είναι η επιθυμία μας, εκεί αποσκοπούμε. Υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη για δουλειά. Και το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά δεν είναι ωσεί παρόντες. Είναι και το σώμα τους και το μυαλό τους στο κολυμβητήριο, γεγονός πολύ σημαντικό για τον προπονητή».

Παρά το βασικό κορμό που παραμένει αγέρωχος (αφοί Παπαδόπουλοι, Κυζιώρος, Μαυρεδάκης, Δαβίλλας, Κολυβάς), ο Νηρέας Γέρακας ενισχύθηκε τη φετινή σεζόν με παίκτες από το πάνω ράφι για τα «κυβικά» της κατηγορίας.

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ, μοιάζει πλήρες με ένα κράμα νεαρότερων και πιο έμπειρων παιδιών για κάθε θέση. Για μένα η επιτυχία δεν είναι ο στόχος αλλά το αποτέλεσμα. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι η είσοδος στα play-offs και από εκεί και πέρα ό,τι έρθει, θα είναι ευπρόσδεκτο».

Η προετοιμασία κύλησε καλά χωρίς τραυματισμούς, η πισίνα έμεινε ανοιχτή κάτι που είναι σημαντικό για να μπορείς να δουλέψεις. Κατά τα άλλα οι επαρχιακές ομάδες πάντοτε αποτελούν υπολογίσιμες δυνάμεις της κατηγορίας. Η ΝΕΠ, η Κέρκυρα που έχει πάρει κάποιες καλές μονάδες, ο Άρης που φαντάζει φαβορί για την άνοδο. Για τον ΟΦΗ που είναι και στον όμιλό μας δεν έχω εικόνα για να είμαι ειλικρινής. Το Μαρούσι, η Καλαμάτα που ανέβηκαν τώρα. Ο Ιωνικός επίσης είναι δυνατός. Φαίνεται ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και ωραίο στο μάτι για τον ουδέτερο. Μοιάζουν ισάξιοι οι δύο όμιλοι και οι ομάδες αρκετά κοντά μεταξύ τους».

Εκτός των σταθερών πυλώνων που κουβαλάνε χρόνια την ομάδα και γνωρίζουν την κατηγορία, στο Γέρακα έχουν θωρακιστεί από όλες τις μεριές. «Έχουμε αθλητές που έχουν διακριθεί στα ηλικιακά, έχουν πάρει πρωταθλήματα όμως δεν έχουν παίξει στην Α2 και παιδιά όπως ο Κουρλιάφτης και ο Φυκούρας που έχουν παίξει στην Α1».

Η ερώτηση εύλογη, βλέποντας το όνομα Γιάννης Κουρλιάφτης το οποίο δεσπόζει στο ρόστερ του φετινού Νηρέα Γέρακα. Ένας πολύπειρος περιφερειακός που έχει φάει με το… κουτάλι τα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης αγωνιζόμενος από το 2006 σε αυτά.

«Να ναι καλά ο Κουλιεράκης που ήταν μαζί όταν έμαθα πως κυκλοφορεί ελεύθερος (σ.σ γέλια). Μας αλλάζει επίπεδο κακά τα ψέματα. Έχει μπει και εκείνος στο κλίμα της ομάδας περνάει καλά. Κάθε βράδυ έχουμε 15-17 άτομα στην προπόνηση. Μακάρι να μας βγει η δουλειά που έχουμε κάνει και ο ιδρώτας που έχουμε χύσει».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τερματοφύλακες 

Δαβίλλας Βασίλης 1984

Χαϊδόπουλος Σωτήρης (απο ΑΕΚ ) 2001

Μελιγκώνης Πέτρος 2000

Καρέτζος Γιώργος 2001

Φουνταριστοί

Παπαδόπουλος Παύλος 1989

Κοντονής Τάσος 1989

Κυζιώρος Κωνσταντίνος 1995

Αμυντικοί

Αποσκίτης Γιάννης (απο Χαϊδάρι) 1987

Μαυρεδάκης Έκτορας 1991

Ανάγνου Γιαννης 2004

Περιφερειακοί 

Κολυβάς Παναγιώτης 1986

Κουρλιάφτης Γιάννης (από Φάληρο) 1989

Φυκούρας Ιάσονας (από Επειό) 1991

Παπαδόπουλος Γρηγόρης 1996

Καμενίτσας Σταύρος (από Χαϊδάρι) 1997

Μπαμπανίκας Παναγιώτης (από Απόλλωνα) 2001

Κασιμάτης Σπυύρος 2003

Πανορμίτης Φώτης (από Υδραϊκό) 2005

Σταματάρης Άγγελος 2005

Μπαλτζής Σταμάτης 2005

Ονόπας Δημήτρης (από Παναθηναϊκός) 2007

Καζάνης Νέστορας (από Νηρέα Χαλανδρίου) 2007

Προπονητής: Γιώργος Ιντζές

Έφορος: Τάσος Αλτούνης

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA