Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία έγινε στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου η Ημερίδα ορίων Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης για τα Αστέρια 1-7 και έτσι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των προκρίσεων για την πρόκριση στους Χειμερινούς Αγώνες και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τα αποτελέσματα της Ημερίδας μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των Ημερίδων Αστεριών η τεχνική μας σύμβουλος  Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) στην ΚΟΕ Ελένη Κουγιά μας έκανε μια σχετική ανάλυση. Αναλυτικά οι δηλώσεις της παρακάτω:

“Με την Ημερίδα που διεξήχθη στον Βόλο ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος αγώνων για τη διεκδίκηση των ορίων πρόκρισης για Χειμερινούς Αγώνες και Πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι Ημερίδες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Βόλο. Σε αυτές επιτεύχθηκαν 375 προκρίσεις για τους Χειμερινούς αγώνες και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, ενώ άλλες 244 προκρίσεις αρχαρίων αθλητριών στο προπαρασκευαστικό στάδιο, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βάση του αθλήματος. Στις ημερίδες αυτές συμμετείχαν τρία αγόρια που δοκίμασαν τις επιδόσεις τους για τις κατηγορίες 13-15 ετών, Τζούνιορ και Όπεν. Ο κύκλος αυτός στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα με 27 σωματεία να δίνουν το “παρών” και να μεγαλώνουν την οικογένεια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης. Η Ομοσπονδία, παρά την όποια κρίση και τις δυσκολίες, δίνει πνοή στο άθλημα της Καλλιτεχνικής/Συγχρονισμένης Κολύμβησης που συνεχώς αναπτύσσεται.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ο κύκλος των Χειμερινών Αγώνων με τις Κορασίδες Α’ και αρχίζει ανά την Ελλάδα η δεύτερη προσπάθεια για τα όρια πρόκρισης για όσους αθλητές δεν τα κατάφεραν στην πρώτη προσπάθεια ή, λόγω ηλικίας, δεν είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν. Καλή συνέχεια στην αγωνιστική δράση όλων των σωματείων και καλή επιτυχία στους 175 αθλητές κι αθλήτριες από 16 σωματεία που θα αγωνιστούν σε Φιγούρες, Ντουέτο (23) και Ομαδικό(14) για το Χειμερινό Κύκλο Αγώνων”.