Η θέση της ΚΟΕ για τον «θόρυβο» σχετικά με τις άδειες προπόνησης και τους αγώνες

by Aquafeed 24

Με ανακοίνωση της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, ξεκαθάρισε ότι δικαίωμα προπόνησης εντός συνόρων έχουν αποκλειστικά οι 29 αθλητές της Προολυμπιακής ομάδας και αυτό θα ισχύσει έως ότου δώσει νέες εντολές η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Παράλληλα, η ΚΟΕ ενημέρωσε ότι αποτελεί πάγια τακτική της να δίνει άδεια σε όλους όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο εξωτερικό για αγώνες.

Επομένως, όταν η ΓΓΑ ενημερώσει ότι δικαίωμα συμμετοχής σε προπόνηση έχουν περισσότεροι αθλητές από τους 29 της Προολυμπιακής ομάδας, τότε η ΚΟΕ θα στείλει τις σχετικές λίστες στη Γενική Γραμματεία.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα παιδιά που θα συμμετάσχουν σε μίτινγκ του εξωτερικού και η πλειοψηφία αυτών έχει πληρώσει με δικά της έξοδα, θα διαγωνιστούν χωρίς προπονήσεις, εκτός εάν δοθεί λύση άμεσα και μπορέσουν να επιστρέψουν στις πισίνες, οι οποίες για ακόμη μια εβδομάδα παραμένουν κλειστές μετά την αναίτια απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Νίκου Χαρδαλιά.

Η ανακοίνωση:

Σχετικά με τον “θόρυβο” που κάποιοι νομίζουν ότι προκαλούν, για την προπόνηση και συμμετοχή κολυμβητών /τριών σε διεθνείς αγώνες, από την ΚΟΕ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  1. Σύμφωνα και με την τελευταία ΚΥΑ για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό covid – 19, δικαίωμα προπόνησης έχουν ΜΟΝΟΝ τα 29 μέλη της Προολυμπιακής Ομάδας Κολύμβησης
  2. Όσον αφορά τη συμμετοχή μεμονωμένων κολυμβητών/τριών σε αγώνες του εξωτερικού, η ΚΟΕ πάγια δίνει τη σχετική άδεια όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις και ειδικά στα τωρινά δεδομένα για τον covid – 19, εφόσον τηρηθούν όσα προβλέπουν τα σχετικά Υγειονονομικά Πρωτόκολλα, της χώρας μας και των αντίστοιχων χωρών διεξαγωγής των αγώνων.

    Αυτό άλλωστε έχει πράξει ως τώρα, για όσα αιτήματα έχουν κατατεθεί.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA