Ξεκινώντας από τη μακρινή Ουρουγουάη, την Χιλή, το Μεξικό, την Κροατία και την Ελλάδα, έρχεται και στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το BEACHPOLISTAS World Tour 2022.

Ένα αναβαθμισμένο Beachpolistas World Tour, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2022, με φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Το Beachpolistas World Tour, τελείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Δήμου Λεμεσού και αναμένεται να αποτελέσει μία μοναδική υδάτινη εμπειρία για όσους βρεθούν στο Παλιό Λιμάνι από τις 29 ως τις 31 Ιουλίου.

Στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ.Νίκου Νικολαϊδη, του μέλους του ΚΟΑ, κ.Ανδρέα Μυλωνά, του  Στέλιου Στυλιανού (μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Beachpolistas World Tour), εκπροσώπων και χορηγών της διοργάνωσης και εκπροσώπων της φιλανθρωπικής οργάνωσης Telephon, έγινε η παρουσίαση της όλης διοργάνωσης.

“Ο Δήμος Λεμεσού, ως υποστηρικτής, είναι δίπλα από τους διοργανωτές και συμμετέχει ενεργά για την πετυχημένη υλοποίηση αυτής της μεγάλης εκδήλωσης που θα γίνει στην θάλασσα της πόλης μας”δήλωσε σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λεμεσού, κ.Νίκος Νικολαϊδης και τόνισε πόσο σημαντικό είναι  ο αθλητισμός να προωθεί όχι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και την ευαισθητοποίηση του ανθρώπου προς το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο του.

“Για εμάς στον ΚΟΑ ήταν αυτονόητη η στήριξη στο Beachpolistas World Tour, αφού ο Οργανισμός πάντα είναι στο πλευρό τέτοιων δράσεων. Δεν τις στηρίζουμε απλά, αλλά ενθαρρύνουμε και τη διοργάνωσή τους, γιατί τα οφέλη τους για το κοινό είναι πολύπλευρα”, είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μυλωνάς, μεταφέροντας και τις απολογίες του Προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Το Beachpolistas World Tour 2022, πέραν του αθλητικού κομματιού και θέλοντας οι διοργανωτές να αναδείξουν και την ανθρώπινη πλευρά του αθλητισμού αποφάσισαν όπως μεγάλο μέρος των εσόδων από τη διοργάνωση καθώς και εισφορές που θα γίνουν για το σκοπό αυτό να πάνε στο TELETHON.

Επίσης για ακόμα μια χρονιά μέσα από το τουρνουά προβάλονται και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Αθλητές μαζί με εθελοντές θα προβούν τη Κυριακή 31/7 στις 4:00μ.μ σε καθαρισμό του βυθού γύρω από την αποβάθρα στέλνοντας το μήνυμα για καθαρές θάλασσες. Η ενέργεια αυτή γίνεται υπό την αιγίδα του γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Μια άλλη παράλληλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/7 στις 10 π.μ, στην αίθουσα Πεύκιος Γεωργιάδης, του ΤΕΠΑΚ, είναι η διάλεξη με θέμα “ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤHΣ COVID ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ”. Κατά την διάρκεια της διάλεξης αθλητές και προπονητές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί με την αθλητική ψυχολόγο Έλενα Αβραάμ.

Το φετινό τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του α.Πανίκου Προκοπίου, ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε για 20 χρόνια πρόεδρος της ΚΟΕΚ.

Με το τέλος της διάσκεψης ο κ.Στέλιος Στυλιανού, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής κάλεσε το κοινό της Λεμεσού να δώσει το παρών του τόσο στους αγώνες του τουρνουά όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης η εταιρεία REMEDICA. 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του τουρνουά.

Πηγή: cyneapolis.com

Facebook Comments