Η πραγματική survivor: Νίκησε τη λευχαιμία και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

by Aquafeed 24

Παράδειγμα προς όλη την ανθρωπότητα αποτελεί η Ίκεε Ρικάκο, η κολυμβήτρια από την Ιαπωνία, η οποία δύο χρόνια από τότε που διαγνώσθηκε με λευχαιμία και μόλις επτά μήνες μετά την αγωνιστική επιστροφή της, κέρδισε επάξια ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε μια ιστορία με άσχημη αρχή, αλλά παραμυθένια εξέλιξη.

Την Κυριακή στα 100μ. πεταλούδα η Ίκεε έκανε χρόνο 57.77 και έπιασε το όριο για τη μεικτή 4×100 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (όριο 57.92), αλλά όχι για το αγώνισμα των 100μ. πεταλούδα.

Η ουσία είναι μια, τα κατάφερε, κατανίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε για να στείλει ένα παγκόσμιο μήνυμα νίκης, ξεσπώντας σε δάκρια μετά την επίτευξη ενός ονείρου που και η ίδια ακόμη δεν περίμενε.

Ο σεβασμός εκλείπει στις μέρες μας, δεν ζούμε αρμονικά και με ισορροπία, ενώ υπάρχει πληθώρα ανθρώπων στο ευρύτερο περιβάλλον μας που θέλει μόνο να μας βλάψει, ακόμη και εάν ποτέ δεν τους πειράζεις. Η Ίκεε είχε να τα βάλει με τον πιο δυνατό αντίπαλο που υπάρχει, τον καρκίνο και τον κέρδισε. Οι δηλώσεις της, φάρος για όλους εμάς: «Δεν έχει σημασία πόσο ανασφαλής νιώθεις ή πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Εάν δουλέψεις σκληρά θα ανταμειφθείς. Πήγα στην κούρσα σκεπτόμενη. Είμαι σπίτι, ανήκω εδώ».

Η 20χρονη κολυμβήτρια είχε ως στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ωστόσο το ταλέντο και η σκληρή δουλειά της ανταμείφθηκε νωρίτερα με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας της αυτό το καλοκαίρι.

ΥΓ: Μην αφήσετε κανέναν να σας δηλητηριάσει το μυαλό με τη σκέψη ότι δεν είστε αρκετά δυνατοί για να πετύχετε τους στόχους σας. Ο φθόνος είναι όπλο όσων το «εγώ» τους είναι υψηλότερο από το μπόι τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA