Δηλώσεις στο Μάνο Φυρογένη

Έναν πολύτιμο υποστηρικτή έχει φέτος η ανδρική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, με την ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όντας η απόλυτη έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, ενώ… εξωαγωνιστικά έχει την τύχη να τη στηρίζουν άνθρωποι με αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Το παράδειγμα της οδοντιάτρου, κ. Βασιλικής Τσίντζου, είναι προς μίμηση, καθώς στο κορυφαίο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες με ενσυναίσθηση να αναγνωρίζουν την ανάγκη για στήριξη στα ερασιτεχνικά σπορ, τα οποία αναμφίβολα προσφέρουν τεράστιες επιτυχίες στη χώρα και δη η υδατοσφαίριση που αποτελεί το μοναδικό ομαδικό σπορ στην Ελλάδα με Ολυμπιακά μετάλλια και εκατοντάδες διακρίσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για τη στήριξη της στην υδατοσφαίριση του ΑΟΠ Φαλήρου:

Για το ποια είναι η σχέση σας με τον αθλητισμό και κατά επέκταση με την υδατοσφαίριση: «Σαν χώρα που η θάλασσα είναι γύρω μας είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να αγαπάμε και να υποστηρίζουμε όλες τις δράσεις που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Η υδατοσφαίριση είναι μια από τις κορυφαίες αν όχι η κορυφαία δράση που δίνει ζωή σε πάρα πολύ κόσμο, προοπτική στα νιάτα μας και πρέπει να είμαστε όλοι κοντά σ’ αυτή την δραστηριότητα. Προσπαθώ κι εγώ μέσα απ’ αυτό να είμαι κοντά».

Για το πως αποφασίσατε να στηρίξετε το τμήμα πόλο του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου: «Επειδή το ιατρείο που είναι στη Γλυφάδα που είναι μεταξύ Βούλας που μένω και Φαλήρου πιστεύω στην ευρύτερη περιοχή όσο μπορεί ο καθένας μας τέτοιες δράσεις πρέπει να τις υποστηρίζει αλλά και επειδή η ομάδα του Φαλήρου είναι από τις πιο παλιές και κορυφαίες ομάδες στον ελλαδικό χώρο. Άρα οφείλουμε ο καθένας μας όσο μπορεί να υποστηρίζει την ομάδα του Φαλήρου γιατί έχει δώσει πάρα πολλές μεγάλες νίκες και μεγάλες δόξες στην υδατοσφαίριση».

Για το γεγονός ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες και υποστήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό: «Για να μπορέσει ο αθλητισμός να παραμείνει ερασιτεχνικός και να ευδοκιμεί θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι από τον ιδιωτικό τομέα όσο μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει αυτές τις δράσεις. Αν δεν μπορεί κάποιος ιδιώτης ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα αρχίσει να «πεθαίνει» κι αυτό δεν είναι σωστό ιδίως για τα νιάτα μας».

Η Βασιλική Τσίντζου γεννήθηκα στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, είναι μητέρα δύο παιδιών και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική περιοδοντολογίας. Παράλληλα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στο πανεπιστήμιο Witten της Γερμανίας. Απέκτησα Master στις εφαρμογές οδοντιατρικών laser από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στη Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για αρκετά περιοδικά. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Γλυφάδα (Λαζαράκη 16) & στο Αγρίνιο, ασκώντας περιοδοντολογία, εμφυτευματολογιά και αισθητική οδοντιατρική.