Την πρόθεση της Νόβι Μπέογκραντ ώστε να δοθεί σερβικό διαβατήριο στον ηγέτη της, Άγγελο Βλαχόπουλο, αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Σλόμπονταν Σόρο. 

Σερβικό διαβατήριο στον Άγγελο Βλαχόπουλο θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει η Νόβι Μπέογκραντ, με τον σύλλογο να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες που απαιτούνται για να πετύχει τον στόχο του, που ως κέρδος θα έχει την ελευθέρωση μιας θέσης ξένου παίκτη στο ρόστερ της ομάδας.

Στην Αδριατική Λίγκα (Regional League), καθώς και στο σερβικό πρωτάθλημα επιτρέπονται τρεις ξένοι παίκτες, με την πρωταθλήτρια Σερβίας να διαθέτει τέσσερις και συγκεκριμένα τους Βλαχόπουλο, Γκρανάδος, Ντε Μικέλις και τον έτερο Έλληνα, Δημήτρη Σκουμπάκη. Οι δύο Μαυροβούνιο Σάβο Τσέτκοβιτς και Μίροσλαβ Πέρκοβιτς λογίζονται ως ντόπιοι.

Έτσι λοιπόν, στη Νόβι αποφάσισαν να κάνουν νατουραλιζέ τον πιο έμπειρο παίκτη της ομάδας, ο οποίος διανύει πια την τρίτη του χρονιά στους φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Άγγελο Βλαχόπουλο.

Σε δηλώσεις, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Σλόμπονταν Σόρο δήλωσε: «Καταθέσαμε αίτημα και αναμένουμε να βγει η απόφαση άμεσα και να είναι θετική. Ο Βλαχόπουλος δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ντόπιος, έως ότου λάβει το σερβικό διαβατήριο, αλλά έπειτα αυτό θα ισχύει κανονικά».

Τέλος, να ξεκαθαριστεί ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες γίνονται μόνον για να ελευθερωθεί μια θέση ξένου στη Νόβι Μπέογκραντ και δεν έχει προέκταση σε εθνικές ομάδες.