Πραγματοποίηθηκαν οι κληρώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, με την Εθνική ανδρών του Θοδωρή Βλάχου να μπαίνει στον ίδιο όμιλο με την Κροατία, την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Αντίστοιχα, η Εθνική γυναικών της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσει στον όμιλο την Ταϊλάνδη, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Με την παρουσία του Προέδρου της ΚΟΕ, μέλους του μπιρό της FINA και Αντιπροέδρου της LEN Κυριάκου Γιαννόπουλου, έγινε το βράδυ της Τρίτης (12/4), στη Βουδαπέστη, η κλήρωση των Ομίλων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνει στην πρωτευουσα της Ουγγαρίας 18 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, όπου θα μετάσχουν και οι αντίστοιχες Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Κροατία.

Στους υπόλοιπους ομίλους του τουρνουά ανδρών, ξεχωρίζει αναμφίβολα η μάχη Ιταλίας – Ισπανίας στον Γ’ Όμιλο, καθώς θα έχουμε επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γκουανγκζού, εκεί όπου η «Σετεμπέλο» στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α’ Όμιλος: Ουγγαρία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο, Γεωργία. Γ’ Όμιλος: Ιταλία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ισπανία. Δ’ Όμιλος: Καζακστάν, ΗΠΑ, Αυστραλία, Σερβία.

Η Εθνικής μας ομάδα των Γυναικών κληρώθηκε στον Δ’ Όμιλο με αντιπάλους την Ταϋλάνδη, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α’ Όμιλος: Ιταλία, Ουγγαρία, Καναδάς, Κολομβία. Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Αργεντινή. Γ’ Όμιλος: Βραζιλία, Καζακστάν, Νέας Ζηλανδία, Αυστραλία.