Η κλήρωση της Εθνικής Εφήβων και Νεανίδων για το Πανευρωπαϊκό της Τουρκίας!

by Aquafeed 24

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κλήρωση για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μανίσα της Τουρκίας στις 29 Ιουλίου με 5 Αυγούστου για τις Νεάνιδες και από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου για τους Εφήβους. Στην κλήρωση ήταν «παρών» ο Αντιπρόεδρος της LEN και πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Η Ελλάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη είναι για ακόμη ένα καλοκαίρι από τα φαβορί της διοργάνωσης, με τη «γαλανόλευκη» να μαθαίνει τους αντιπάλους της στη φάση των Ομίλων. Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Ισραήλ και έχει μεγάλες ελπίδες για ένα από τα δύο πρώτα εισιτήρια, ενώ υπενθυμίζεται ότι το σύστημα διεξαγωγής διαφοροποιείται φέτος, καθώς οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά.

Όσον αφορά την Εθνική Εφήβων του Ηλία Μαχαίρα, κληρώθηκε σε έναν απαιτητικό όμιλο με Σερβία, Ιταλία και Ολλανδία και ισχύει το ίδιο και νέο σύστημα διεξαγωγής.

Κλήρωση Πανευρωπαϊκού Εφήβων (U17):

Group A – Ουγγαρία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Κροατία

Group B –  Σερβία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία

Group C – Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία

Group D – Μάλτα, Γεωργία, Γερμανία, Ουκρανία

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έκανε η World Aquatics στον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, η φάση των ομίλων στα τέσσερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ηλικιών θα χωριστεί σε δύο, ανεπίσημα αποκαλούμενες, κατηγορίες. Οι ομάδες που κατατάχθηκαν 1η-8η στα προηγούμενα πρωταθλήματα για την ίδια ηλικιακή ομάδα θα βρίσκονται σε μια υψηλότερη κατηγορία και οι υπόλοιπες στη δεύτερη.

Οι οκτώ ομάδες σε μία υψηλότερη κατηγορία θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (Α και Β). Οι δύο κορυφαίες ομάδες από κάθε γκρουπ θα προκριθούν απευθείας για τους προημιτελικούς.

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα χωριστούν επίσης σε δύο γκρουπ (Γ και Δ) και θα παίξουν ένα τουρνουά round-robin.

Οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση των γκρουπ Γ και Δ θα παίξουν αγώνες cross-over εναντίον των τέταρτων ομάδων από τα γκρουπ Α και Β, ενώ οι δεύτερες ομάδες από τα γκρουπ Γ και Δ θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες ομάδες από τα γκρουπ Α και Β. Οι νικητές αυτών των αγώνων cross-over θα προκριθούν στους προημιτελικούς.

Δεν υπήρξαν προκριματικοί για το U15 Πρωτάθλημα. Ήταν ανοιχτό σε όλες τις ομάδες. Πολλές χώρες έδειξαν το ενδιαφέρον τους για να παίξουν σε αυτό το τουρνουά και θα συμμετέχουν 25 ομάδες. Επομένως, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος U15 είναι ελαφρώς διαφορετικός.

Οι ομάδες της 2ης κατηγορίας θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ (C, D, E, F). Από τα προημιτελικά και μετά, η μορφή θα είναι η ίδια με όλα τα υπόλοιπα τρία τουρνουά.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA