Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καταλονία η κλήρωση για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων U15, τα οποία θα διεξαχθούν για τους Παίδες στις 8-16 στην Ποντγκόριτσα και για τις Κορασίδες στο Ζάγκρεμπ στις 24 με 30 Ιουνίου.

Η Εθνική Παίδων με προπονητή τον Φώντα Λεμπέση και τον Φώντα Μαρκόπουλο κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους την Κροατία, τη Σερβία και την Τουρκία, ενώ η εθνική Κορασίδων με προπονητή τον Γιώργο Τσόκα κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία, το Ισραήλ και την Ολλανδία.

European U15 Water Polo Championships

Παίδες (8-16 Ιουλίου, Ποντγκόριτσα)

Group Α – Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαυροβούνιο

Group Β – Κροατία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία

Group Γ – Μάλτα, Μολδαβία, Βουλγαρία, Λιθουανία

Group Δ – Γαλλία, Βοσνία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Ολλανδία

Group Ε – Γεωργία, Ελβετία, Ουκρανία, Γερμανία

Group Φ – Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία

Κορασίδες (24-30 Ιουνίου, Ζάγκρεμπ)

Women (24-30 June, Zagreb)

Group A – Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία

Group B –Ισπανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ολλανδία

Group C – Τσεχία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία

Group D – Τουρκία, Σλοβακία, Γερμανία

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έκανε η World Aquatics στον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, η φάση των ομίλων στα τέσσερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ηλικιών θα χωριστεί σε δύο, ανεπίσημα αποκαλούμενες, κατηγορίες. Οι ομάδες που κατατάχθηκαν 1η-8η στα προηγούμενα πρωταθλήματα για την ίδια ηλικιακή ομάδα θα βρίσκονται σε μια υψηλότερη κατηγορία και οι υπόλοιπες στη δεύτερη.

Οι οκτώ ομάδες σε μία υψηλότερη κατηγορία θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (Α και Β). Οι δύο κορυφαίες ομάδες από κάθε γκρουπ θα προκριθούν απευθείας για τους προημιτελικούς.

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα χωριστούν επίσης σε δύο γκρουπ (Γ και Δ) και θα παίξουν ένα τουρνουά round-robin.

Οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση των γκρουπ Γ και Δ θα παίξουν αγώνες cross-over εναντίον των τέταρτων ομάδων από τα γκρουπ Α και Β, ενώ οι δεύτερες ομάδες από τα γκρουπ Γ και Δ θα αντιμετωπίσουν τις τρίτες ομάδες από τα γκρουπ Α και Β. Οι νικητές αυτών των αγώνων cross-over θα προκριθούν στους προημιτελικούς.

Δεν υπήρξαν προκριματικοί για το U15 Πρωτάθλημα. Ήταν ανοιχτό σε όλες τις ομάδες. Πολλές χώρες έδειξαν το ενδιαφέρον τους για να παίξουν σε αυτό το τουρνουά και θα συμμετέχουν 25 ομάδες. Επομένως, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος U15 είναι ελαφρώς διαφορετικός.

Οι ομάδες της 2ης κατηγορίας θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ (C, D, E, F). Από τα προημιτελικά και μετά, η μορφή θα είναι η ίδια με όλα τα υπόλοιπα τρία τουρνουά.