Η εμπειρία της Ελένης Μπόβαλη στην Λιλ και ο πρώτος της τίτλος!

by Aquafeed 24

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η γαλλική ομάδα Λιλ στέφθηκε Κυπελλούχος για το 2022, έχοντας έντονο, όπως κάθε χρονιά εδώ και αρκετά έτη, ελληνικό χρώμα.

Η ομάδα του Φίλιππου Σακέλη διατηρεί τη… δυναστεία της εντός συνόρων, με πιο πρόσφατο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας, έχοντας στη σύνθεση βασικές την Έφη Κατσιμπρή και την Ελένη Μπόβαλη.

Η Ελένη Μπόβαλη έκανε τα πρώτα της βήματα στον Νηρέα Χαλανδρίου, αποχωρώντας ως πρωταθλήτρια Νέων γυναικών το καλοκαίρι του 2021 και τους τελευταίους μήνες ανήκει στην γαλλική ομάδα Λιλ, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που έχει κάθε αθλητής, δηλαδή το να αγωνιστεί στο εξωτερικό και να παίξει στην Ευρώπη, κάτι που συνέβη καθώς η γαλλική ομάδα συμμετείχε φέτος στην Α’ φάση της Ευρωλίγκας. Η νεαρή αθλήτρια ήταν, επίσης, μέλος της εθνικής ομάδας Νεανίδων και στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στον Βόλο κατέκτησε την 5η θέση. Φέτος με την ομάδα της κατάφεραν να κατακτήσουν το κύπελλο Γαλλίας επικρατώντας στον τελικό της Νις με 11-1.

Το #AQF24 επικοινώνησε με την ταλαντούχα αθλήτρια, για να μας μιλήσει για την έως τώρα εμπειρία της στο εξωτερικό και τον πρώτο της διεθνή τίτλο.

Πως νιώθεις που κατέκτησες τόσο γρήγορα έναν τίτλο στο εξωτερικό;

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη για την κατάκτηση αυτού του κυπέλλου γιατί φάνηκε όλη η προσπάθεια που κάνουμε αυτόν τον καιρό ομαδικά, αλλά και ατομικά. Είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και παρόλο που ο πρώτος τίτλος ήρθε σχετικά γρήγορα».

Ποσό εύκολα κατάφερες να ενταχθείς στην νέα σου ομάδα και τι δυσκολίες αντιμετώπισες την αρχή;

­­­­­­«Στην αρχή αντιμετώπισα δυσκολίες, επειδή όταν έφτασα στη Λιλ, η προετοιμασία είχε ξεκινήσει ήδη, καθώς οι πρώτες μας υποχρεώσεις ξεκινούσαν σύντομα και έπρεπε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, να ενταχθώ και σε μια καινούργια ομάδα, αλλά και σε μια άλλη χώρα. Όμως όλα τα μέλη της ομάδας με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και ειδικά τα κορίτσια με βοήθησαν στην προσαρμογή μου».­­­­

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα σου στις επόμενες διοργανώσεις;

 «Συνεχίζουμε για τον επόμενο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος και στη συνέχεια μια καλή πορεία στην Ευρώπη»!

Επιμέλεια: Αλίκη Δουράμπεη

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA