Τα τελευταία χρόνια η γυναικεία ομάδα του ΝΟ Ρεθύμνου βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, καθώς παρά τις αντιξοότητες καταφέρνει να προσπερνά τα εμπόδια και να πετυχαίνει σε ετήσια βάση κάτι σημαντικό.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, όσον αφορά κυρίως τις εγκαταστάσεις του, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση που έχει μια ομάδα της επαρχίας, κάνουν το ταξίδι αυτό πιο ρομαντικό, κάτι που αποτυπώνεται και στον τρόπο που αγωνίζεται το σύνολο του Κώστα Φιτσανάκη.

Ο προπονητής του ΝΟ Ρεθύμνου είδε την ομάδα του να παλεύει στο παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιώς στο Ηράκλειο, ο ίδιος ζήτησε ψυχή και καρδιά και τα κορίτσια του τα έδωσαν, παρά την αρνητική έκβαση του αγώνα.

Δεν θα αλλάξουν πολλά στο Ρέθυμνο της επερχόμενης σεζόν, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα θα θυμίζει κάτι από άλλη εποχή στον αθλητισμό, που ίσως οι παλαιότεροι να νοσταλγούν.

Ο Κώστας Φιτσανάκης χαρακτήρισε την ομάδα του ως «Αγέλη» και το Aquafeed24 συνομίλησε με τον Κρητικό τεχνικό για τη φετινή χρονιά του ΝΟΡ. 

«Η αγέλη υποδηλώνει την ομάδα, την ένωση, την σχέση και την κοινή κατεύθυνση. Όταν μια οικογένεια είναι δεμένη τότε μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Τα κορίτσια είναι η ομάδα μου και όσο η ένωση είναι ισχυρή τόσο και η ομάδα θα μπορεί να κυνηγάει τους στόχους της σαν μια γροθιά, που κατά τη γνώμη μου αυτό είναι τ ζητούμενο!

Θεωρώ ότι όταν έχεις μια ομάδα η οποία είναι μοιρασμένη σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει δυνατότητα να δώσεις τα παιχνίδια σου μπροστά στον κόσμο σου, δε μπορείς να κάνεις καθημερινά προπόνηση, πρέπει να έχεις άλλα πράγματα τα οποία να σε κρατάνε να είσαι δεμένος και να προχωράς».

Η θέση και η πορεία είναι επιτυχημένη για το Ρέθυμνο φέτος;

«Το αποτέλεσμα όπως βγήκε ήταν το πιο δίκαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος και τις έξι φορές που παίξαμε με τον Εθνικό είτε ήμασταν κοντά στο σκορ, είτε δεν ήμασταν, χάσαμε. Δηλαδή και τις φορές που ήμασταν πολύ κοντά μέχρι το τέλος στο σκορ χάσαμε. Αυτό έδειχνε ξεκάθαρα ότι υπήρχαν κάποιοι λόγοι που χάσαμε. Προφανώς η διαφορά στο ρόστερ, στο μέγεθος του ρόστερ είχαν επίπτωση. Ο Εθνικός είναι πιο πλήρης σε πολλές θέσεις σε σχέση με μας, ενώ εμείς φέτος μπήκαμε στη διαδικασία μιας μεγάλης ανανέωσης όσον αφορά την ομάδα. Οπότε το αποτέλεσμα στα Πλέι Οφ ήρθε φυσιολογικά, παρότι παλέψαμε πολύ.

Για τις παίκτριες που ενίσχυσαν φέτος την ομάδα:

«Τα 4-5 κορίτσια που ήρθαν φέτος δεν ήταν κοντά μας καθημερινά και σε ένα πολύ μικρό ρόστερ σαν το δικό μας έγινε εμφανές. Δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας όλο το χρόνο αλλά μόνο στους αγώνες οπότε αυτό μπορούσε να επηρεάσει ανά πάσα στιγμή κάθε αγώνα. Περιμέναμε φέτος ότι θα έχουμε αστάθεια στα παιχνίδια μας. Μπορούσαμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπορούσαμε να κάνουμε ένα πολύ κακό παιχνίδι γιατί η ομάδα στηρίχτηκε σε κορίτσια τα οποία είναι 18-19 χρονών, συν δύο μεγαλύτερες, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή».

Για το κέρδος από τη φετινή σεζόν:

«Το κέρδος είναι ότι καταφέραμε πιο μικρά παιδιά να τα βάλουμε στην ομάδα και αυτά τα παιδιά με την βοήθεια των πιο μεγάλων κατάφεραν να κάνουν μια επιτυχημένη χρονιά, να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και αυτό να είναι το εφόδιο τους για τα επόμενα χρόνια.  Νομίζω ότι αυτή η χρονιά τελειώνει με ένα πολύ δίκαιο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα πολύ επιτυχημένο για μένα και την ομάδα μας. Τη φετινή χρονιά μπήκαμε στα δυο final -4 και του πρωταθλήματος και του κυπέλλου έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως ήταν η Γλυφάδα και νομίζω ότι όλη τη χρονιά σταθήκαμε αξιοπρεπώς βάσει του υλικού μας».

Για την εικόνα της Έλενας και της Μαρίας Φαρμάκη στο νερό να δίνουν την ψυχή τους μέχρι το τελευταίο λεπτό, σαν να προστατεύουν, τρόπο τινά, το οικοδόμημα της συγκεκριμένης ομάδας:

«Η εικόνα αυτή που περιγράφεις κάνει πιο γλυκές τις επιτυχίες και πιο ανώδυνες τις αποτυχίες. Όταν ξέρεις ότι τα κορίτσια παλεύουν με τέτοια ψυχή και ξέρεις ότι έχεις δώσει όλο αυτό που μπορείς τότε ακόμα και να αποτύχεις δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί ξέρεις ότι έχεις φτάσει το όρια σου.

Η Έλενα, η Μαρία και η Έλσα Πατσαχάκη όταν μπαίνουν μέσα πραγματικά δίνουν την ψυχή τους και αυτές πραγματικά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση προς όλες τις νεότερες αθλήτριες. Αυτό που κάνουν είναι οδηγός για τις μικρότερες κοπέλες, οι οποίες, αν πάρουμε παράδειγμα από αυτές, το λιγότερο που θα βλέπουμε στο μέλλον θα είναι πολύ ψυχή».

Για την επόμενη ημέρα στο τμήμα:

«Αυτές τις μέρες θα ξεκουραστούμε. Σίγουρα θέλουμε να δούμε την ομάδα μας καλύτερη του χρόνου και πάνω σε αυτό θα κάνουμε μια προσπάθεια. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα γιατί πέρυσι ξεκινήσαμε τη διαδικασία να πάρουμε κάποια παιδιά στα οποία να στηριχτούμε τα επόμενα χρόνια και να δούμε την ομάδα μας να βελτιώνεται οπότε ακόμα και αν του χρόνου δε βγούμε τέταρτοι, αλλά βγούμε πέμπτοι με βελτιωμένη, όμως, ομάδα σε σχέση με τα φετινά παιχνίδια, θα είμαι ικανοποιημένος. Θέλω να δω μια ομάδα που να παίξει καλύτερα απ’ότι έπαιξε φέτος. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Δε μπορώ να μιλήσω για μεταγραφές ή για τίποτα άλλο γιατί πρώτα πρέπει να μιλήσω με τα κορίτσια μου, πρώτα θέλω να δω εκείνες τι θέλουν και τι στόχο έχουν για την επόμενη χρονιά και βάσει αυτού θα στηριχτούμε και θα προσπαθήσουμε να δούμε τι κινήσεις χρειάζεται να κάνουμε».

Για το αν θέλει να ευχαριστήσει κάποιον:

«Κάθε χρόνο πρέπει να ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ, η οποία είναι χορηγός και βοηθάει, γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο, τον πρόεδρο του Ομίλου και όλους αυτούς που μας βοηθάνε εκτός ομάδας και μας βοηθούν να υπάρχουμε στην ουσία, μας βοηθούν και οικονομικά γιατί τα έξοδα για μια αθλητική ομάδα είναι πάρα πολλά, δε τα καταλαβαίνει κάποιος εύκολα αλλά όταν υπάρχει καράβι και αεροπλάνα στη μέση μιλάμε για πάρα πολλά έξοδα μες τη χρονιά, τα οποία άλλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να τα δίνουν σε παίκτες και εμείς τα δίνουμε σε καράβια και αεροπλάνα.

Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των κοριτσιών, γιατί οι αθλήτριες μας είναι όλες μικρές σε ηλικία και μας στηρίζουν σε πάρα πολλά πράγματα. Ένα ευχαριστώ για τον κόπο τους φέτος».

Facebook Comments