Η ΑΕΚ των Olympians

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Η ΑΕΚ ανάρτησε ένα αφιέρωμα στα μέλη του υγρού στίβου της ομάδας της που έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε το:

Olympians: Τίτλο τον οποίο φέρουν οι αθλητές που αγωνίζονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα αν κατακτήσουν μετάλλιο ή όχι. Το ότι δικαιούνται να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση σημαίνει ότι έχουν επιδείξει εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες και έχουν επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στα αντίστοιχα αθλήματά τους.

Στις τάξεις του υγρού στίβου της «Ένωσης» συναντάμε πρωτίστως σπουδαίες προσωπικότητες και μαζί καταξιωμένους πρώην και νυν αθλητές, οι οποίοι φέρουν τον τίτλο του Olympian. Στην καλλιτεχνική και κλασική κολύμβηση αλλά και στην υδατοσφαίριση, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας σήμερα να προσφέρουν στον σύλλογο τις γνώσεις και την εμπειρία τους από διάφορα πόστα.

Καλλιτεχνική κολύμβηση

Οι επικεφαλής προπονήτριες των αγωνιστικών ομάδων και ακαδημιών της ΑΕΚ στην καλλιτεχνική κολύμβηση – Δέσποινα Θεοδωρίδου, Ελένη Γεωργίου – είχαν διακριθεί με την Εθνική ομάδα της τότε συγχρονισμένης κολύμβησης. Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης Ελένη Γεωργίου – στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) – κατέλαβε την 8η θέση στο τεχνικό ομαδικό, ενώ η Δέσποινα Θεοδωρίδου συμμετείχε με την Χριστίνα Θαλασσινίδου στο ντουέτο, στο Σίδνεϊ 2000, ολοκληρώνοντας στην 13η θέση.

Κλασική κολύμβηση

Ο νέος επικεφαλής τεχνικός των τμημάτων κολύμβησης της ΑΕΚ, Δημήτρης Χασιώτης είχε φυσικά εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στα 200μ ύπτιο, ολοκληρώνοντας στην 35η θέση.

Υδατοσφαίριση

Πολλές ακόμη σπουδαίες προσωπικότητες κοσμούν τις ομάδες υδατοσφαίρισης της «Ένωσης» ξεκινώντας από τον επικεφαλής τεχνικό των ανδρών – Νίκο Βενετόπουλο – ο οποίος συμμετείχε με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι στους ΟΑ του 1988 (Σεούλ) και του 1992 (Βαρκελώνη) καταλαμβάνοντας την 9η και 10η θέση με την Εθνική ομάδα. Επιπλέον, ο Ολυμπιονίκης και επικεφαλής των ακαδημιών υδατοσφαίρισης, Πέτρε Σάντα, είχε φτάσει μια ανάσα από το ολυμπιακό βάθρο το 2004 στην Αθήνα, κατακτώντας την 4η θέση με το τότε αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ ο πολύπειρος παίκτης της ανδρικής ομάδας, Νίκολα Βούκσεβιτς είχε επίσης καταλάβει την 4η θέση με το Μαυροβούνιο στους ΟΑ του Λονδίνου 2012. Τέλος, δυο εκ των «αειθαλών» παικτών του ανδρικού

συνόλου, ο καινούργιος τερματοφύλακας της ομάδας Φίλιππος Καραμπέτσος  και ο Κώστας Κοκκινάκης, έχουν επίσης διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον έμπειρο πορτιέρε να κατακτά την 9η θέση στο Λονδίνο (2012), ενώ ο 46χρονος αμυντικός έχει συμμετάσχει σε δύο ΟΑ – τόσο το 2012, όσο και το 2008 στο Πεκίνο (7η θέση).

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA