Στην 5η μέρα του Super Final του World League 2018, το πρώτο παιχνίδι ήταν μεταξύ Κροατίας και ΗΠΑ. Ήταν ένας αγώνας που είχε αρκετή ένταση, με δύο παίκτες (έναν από κάθε ομάδα) να αποβάλλεται. Επίσης απομάκρυναν από τον πάγκο τον προπονητή της Κροατίας, Ivica Tucak και τον βοηθό προπονητή των ΗΠΑ. Το σκορ ήρθε 10-7 υπέρ των Κροάτων και καλύτερος παίκτης ήταν ο Javier Garcia.

Οι δύο επόμενες ομάδες που αγωνίστηκαν στη συνέχεια για τις θέσεις 5-8, ήταν η Αυστραλία με το Καζακστάν. Ήταν μια εύκολη νίκη για τους πρώτους, που διατήρησαν ένα καλό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με το σκορ να διαμορφώνεται εν τέλει στο 15-11.

Και ας περάσουμε στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών!

Αντιμέτωπες ήρθαν η Ουγγαρία και η μεγάλη έκπληξη του World League 2018, η Ιαπωνία. Βέβαια η δεύτερη δεν κατάφερε να φθάσει στον τελικό, αν και στη 2η περίοδο σημείωσε 4 γκολ, σε αντίθεση με τους Ούγγρους, που έμειναν στα μηδέν στο συγκεκριμένο οκτάλεπτο. Έτσι έχασαν με μια αξιοπρεπή διαφορά, αφού ο αγώνας έληξε στο 11-9. Η Ουγγαρία έχει να βρεθεί στο τελικό από το 2014, οπότε δεν μένει παρά να δούμε τι θα κάνει εκεί και αν θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Τελευταίος αγώνας στα ημιτελικά μεταξύ Ισπανίας και Μαυροβουνίου, που έκρινε και την δεύτερη ομάδα, που θα είναι αντίπαλος στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Ουγγαρία. Νικητής ήταν το Μαυροβούνιο με σκορ 8-10, το οποίο θα βρεθεί στον τελικό, μετά από 8 χρόνια.

Πάρα τις προσπάθειες των Ισπανών, οι αντίπαλοι τους δεν τους έδωσαν το περιθώριο για πρωτιά και φάνηκαν αρκετά ψύχραιμοι στην τελευταία περίοδο.

Επομένως το Σάββατο τα βλέμματα στρέφονται αρχικά στον μικρό τελικό ανάμεσα σε Ισπανία και Ιαπωνία και έπειτα στον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Ούγγρους και Μαυροβούνιους.

Εύη Μακαβέλου

Facebook Comments