Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η ελληνική υδατοσφαίριση, η Στεφανία Χαραλαμπίδη, αποφάσισε να μην αγωνιστεί ποτέ ξανά με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, βάζοντας τέλος στην καριέρα της με το εθνόσημο.

Το ελληνικό, διότι από εδώ και πέρα θα αγωνίζεται και θα πρωταγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, δηλαδή της καλύτερης ομάδας στον κόσμο, υπό τις οδηγίες του Άνταμ Κρικόριαν.

Φέτος, η Στεφανία Χαραμπίδη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο USC των ΗΠΑ και θα ζήσει μόνιμα στις ΗΠΑ, επιθυμώντας εκεί να βρίσκεται το αθλητικό και επαγγελματικό της μέλλον.

Επομένως, από εδώ και στο εξής ο Γιώργος Μορφέσης δεν θα έχει στη διάθεσή του τη Στεφανία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την αδερφή της, Ιωάννα, ενώ εμείς μόνο να τις ευχαριστήσουμε μπορούμε για τον Παγκόσμιο τίτλο που έφεραν στην Ελλάδα το 2012.

Το 2013 είχε γραφτεί ότι οι αδερφές Χαραλαμπίδη δεν θα αγωνιστούν ξανά με την Ελλάδα, όμως οι ίδιες διέψευσαν τα γραφόμενα και βρέθηκαν το 2015 στο Καζάν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική γυναικών.

Σίγουρα, τα τεχνικά επιτελεία των Εθνικών ομάδων έκαναν μεγάλες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για να πείσουν τα δύο κορίτσια να μη φορέσουν το σκουφάκι των ΗΠΑ, όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν. Παρόλα αυτά, αξία έχει να στεκόμαστε σε αυτές που μένουν, που δηλώνουν πάντα το «παρών», σε αυτές που τώρα προετοιμάζονται μέρα και νύχτα για ακούσουν τον εθνικό ύμνο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Το βλέμμα, λοιπόν, σε αυτές που συνεχίζουν. Στεφανία και Ιωάννα, σας ευχαριστούμε.