Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σερβία, επικρατώντας με 13-11 της Μ. Βρετανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Δήμου, με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μίλησε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας τα εξής:

«Σήμερα οι αγώνες κατά κύριο λόγο ήταν εύκολοι, με τα φαβορί να επικρατούν. Εμείς είχαμε ουσιαστικά το άγχος της πρεμιέρας κάτι το οποίο δεν μας έκανε να αποδώσουμε αυτό που μπορούμε. Σε κάποια σημεία ήμασταν χαλαροί και αυτό έκανε την αντίπαλη ομάδα να μας πλησιάζει στο σκορ, παρόλο τις διαφορές των τριών με τεσσάρων γκολ που παίρναμε. Αύριο αντιμετωπίζουμε την Ολλανδία, σε έναν αγώνα που θα καθορίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Το σημαντικό είναι ότι, οι Ολλανδέζες δεν είναι τελείως άγνωστες σε εμάς, όπως ο σημερινός αντίπαλος. Εφόσον, θέλουμε να περάσουμε απευθείας στα προημιτελικά θα πρέπει στο αυριανό παιχνίδι να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας και να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι».