Το πέρασμα της Εθνικής ομάδας από τη Χάγη, εκτός από νικηφόρο ήταν και άκρως ουσιαστικό, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να επικρατήσει 10-4 της Ολλανδίας, δίχως να πιάσει τον υψηλότερο ρυθμό που μπορεί, επιτυγχάνοντας μια επαγγελματική νίκη, η οποία αποδεικνύει ότι η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει αλλάξει επίπεδο.

Ακόμη και αν δεν διαφαίνεται δια γυμνού οφθαλμού αυτές είναι οι εμφανίσεις που εδραιώνουν την Εθνική στην ελίτ, ενώ η χρησιμοποίηση νέων προσώπων δείχνει σιγά-σιγά να αποδίδει και να λειτουργεί στην ομοιογένεια της ομάδας.

Η πρόκριση είναι ανοιχτή, αλλά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά από την Κροατία. Πλέον την τελευταία αγωνιστική η Εθνική ομάδα χρειάζεται νίκη επί της Γαλλίας εκτός έδρας και ταυτόχρονα βαθμολογική απώλεια των Κροατών στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ολλανδούς.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-1, 1-5.

Ολλανδία (Ρόμπιν Φαν Γκάλεν): Βάχενααρ, Φένχοις, Γκμπανταμάσι, Φαν ντε Μπουργκ 2, Ρούτεν, Λίντχουτ 2, Γκοτμέικερ, Μίλερ, Νίσπελιγνκ, Γιάνσεν, Κουπμαν, Φαν Ίπερεν, Χούπελμαν.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Φουντούλης 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ποντικέας, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 4, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

Στο άλλο παιχνίδι του Β’ Ομίλου, η Κροατία επιβλήθηκε εύκολα της Γαλλίας με 16-6.

Η Βαθμολογία στον Β’ Όμιλο Ευρώπης, ύστερα από 5 αγωνιστικές:

  1. Κροατία 12 (67-38)
  2. Ελλάδα 12 (51-38)
  3. Ολλανδία 6 (37-53)
  4. Γαλλία 0 (38-64)