Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών που θα γίνει 3-9 Σεπτεμβρίου στο Βόλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκληρώνει την προετοιμασία του για τους αγώνες στο κοινό καμπ με τις ΗΠΑ στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, που θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 30/8. Την Πέμπτη 31/8 η αποστολή θα αναχωρήσει για τον Βόλο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (29/8) τις 13 εκλεκτές που θα συνθέσουν την ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι οι: Ιωάννα Σταματοπούλου, Σταυρούλα Δουρέκα (τερματοφύλακες), Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Μαρία Πάτρα, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Την αποστολή θα συνοδεύουν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Στέφανο Λέανδρο, ο συνεργάτης του Άγγελος Γαρελίδης, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Μορφέσης και η έφορος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Βασιλική Αρβανιτοπούλου (ως αρχηγός της αποστολής).

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στην εγκατάσταση του Κολυμβητηρίου του Βόλου όπου θα γίνουν οι αγώνες.

Η συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1/9 στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο του Βόλου. Η τεχνική σύσκεψη για τους αγώνες, εξάλλου, θα γίνει το Σάββατο 2/9 στις 16.30 στο ξενοδοχείο “Volos Palace” (μισή ώρα νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη), ενώ την ίδια μέρα (Σάββατο 2/9) στις 19.30 είναι η Τελετή Έναρξης στην παραλία του Βόλου.

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι στον Β’  ΟΜΙΛΟ του Παγκοσμίου με αντιπάλους τις Αυστραλία, Νότια Αφρική, Κίνα. Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιαπωνία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία. Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Καναδάς, Σερβία, Σλοβακία. Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Κροατία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στον Β’ Όμιλο:

Κυριακή 3/9: 20.00 Αυστραλία – Ελλάδα. Δευτέρα 4/9: 20.00 Ελλάδα – Νότια Αφρική. Τρίτη 5/9: 20.00 Κίνα – Ελλάδα.