Βλάχος: «Δεν πάμε για να χάσουμε από τους Σέρβους»!

0

Η Εθνική ομάδα ανδρών αναχωρεί αύριο για την Βουδαπέστη προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στην ουγγρική πρωτεύουσα.

 

Ο Θοδωρής Βλάχος μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

«Δεν θα ήθελα να εκφραστώ για τις επιλογές της τελευταίας στιγμής. Σίγουρα επιλέγεις έναν παίκτη με κυρίαρχα στοιχεία το “που” και το “πως”. Δηλαδή που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και πως θέλεις να παίξεις με βάση αυτόν τον αθλητή. Κάπως έτσι έγινε και η επιλογή των δυο αυτών παιδιών στην τελική αποστολή για το παγκόσμιο.

Δεν πάμε για να έρθουμε δεύτεροι ή τρίτοι στον όμιλο. Πάμε για να έρθουμε πρώτοι στον όμιλο. Ξέρουμε ότι η Σερβία ειναι το φαβορί αλλά δεν πάμε για να χάσουμε στο μεταξύ μας παιχνίδι” ισχυρίζεται ο προπονητής μας και συνεχίζει: “Το παιχνίδι με την Ισπανία στην πρεμιέρα ειναι σίγουρα καθοριστικό, αλλα δεν ειναι και ενα ματς χωρίς αύριο. Θέλουμε να κερδίσουμε, η ψυχολογία μας θα εκτοξευθεί, αλλα εάν δεν τα καταφέρουμε δεν χάσαμε τον πόλεμο. Το τουρνουά έχει πολυ δρόμο και δεν θα κριθεί σε ενα αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω ότι στόχος της ομάδας δεν ειναι η αποφυγή της 3ης θέσης στον όμιλο. Ειναι η κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο”.

Στην Βουδαπέστη δεν θα είμαστε η μόνη ομάδα που ειναι ανανεωμένη. Κι άλλες ομάδες βρίσκονται στην ίδια μοίρα με μας. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη ανανέωση σε έμψυχο δυναμικό και με το “μάτι” τρία χρόνια μακριά , στην Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο. Στην Βουδαπέστη δεν θα είμαστε όμως και οι μόνοι που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία της διάκρισης και των μεταλλίων. Όπως και εμεις, έτσι και οι άλλοι θα διεκδικήσουν την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η ομάδα μας χρειάζεται χρόνο. Η ομάδα μας όμως θα προσπαθήσει να ….αρπάξει απο τα μαλλιά την ευκαιρία της διάκρισης. Αυτό θα κάνουμε στην Βουδαπέστη».