Το χειρότερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πραγματοποίησε το Σάββατο η Εθνική ομάδα ανδρών, η οποία δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, όπως είχε πράξει στο Καζάν, μένοντας τέταρτη στον κόσμο.

Ελλάδα – Σερβία 8-11

Η Ελλάδα δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο οκτάλεπτο να παίξει και το σερβικό σερί 3-0 έκοψε τα πόδια των διεθνών, οι οποίο ωστόσο μετά τις φωνές του Θοδωρή Βλάχου συνήλθαν, όμως οι κακές επιλογές στον παίκτη παραπάνω κόστισαν, με την καλύτερη ομάδα του πλανήτη να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Αποτελεί άθλο για αυτή την ομάδα η παρουσία της στην τετράδα και δεν είναι αναληθές, ίσα ίσα, είναι απόλυτα αληθές ότι δεδομένων των συνθηκών το ότι η Εθνική ομάδα καταφέρνει να κοιτάξει στα μάτια χώρες όπως η Σερβία και η Ουγγαρία αποτελεί υπέρβαση.

Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχει μέταλλο και βρίσκεται μόνιμα στην ελίτ τα τελευταία χρόνια. Λίγη τύχη ακόμη και θα κάνει πράξη το όνειρο της, στη νέα τετραετία που άνοιξε με την τέταρτη θέση στον κόσμο, χωρίς Χρήστο Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη.

Όσον αφορά τον μικρό τελικό, εκεί που η ομάδα επιχείρησε να αντιδράσει η Σερβία βρισκόταν συνεχώς με παίκτη παραπάνω και κατάφερνε να συντηρεί τη διαφορά.


Οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1.

Ελλάδα: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 2, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Ποντικέας 1.

Σερβία: Ραντέλοβιτς 2, Πιέτλοβιτς 2, Φιλίποβιτς 1, Μάντιτς 1, Τσουκ 1, Ράσοβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1.