Αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Ιαπωνίας, ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, για την αποφυγή του…χαρακίρι, αλλά και την επερχόμενη αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο για τον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Η δουλειά έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Πήραμε την πρόκριση για τους οκτώ και πάμε για ότι καλύτερο. Πρέπει να αναλογιστούμε ότι η Ιαπωνία είναι μια επικίνδυνη ομάδα, αν δεν παίξεις όπως πρέπει μπορεί να χάσεις, όπως το έπαθαν οι ΗΠΑ. Είναι αξιοπερίεργο ότι δεν φάγαμε γκολ στην κόντρα από αυτή την ομάδα που πετυχαίνει αρκετά τέρματα έτσι. Ήμασταν προσεκτικοί, κλείσαμε τα ατού τους, βάλαμε κάποια εύκολα γκολ και κερδίσαμε. Οδηγός μας ήταν το παιχνίδι του Ρίο, βέβαια εκεί δεν την είχαμε πατήσει διότι εν τέλει είχαμε πάρει τη νίκη, όμως είχε φύγει η καρδιά μας. Το είχαμε στο μυαλό μας, είδαμε τα λάθη μας και μπήκαμε υποψιασμένοι. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη καμπή του παγκοσμίου, αν γινόταν κάτι στραβό, θα ήταν καταστροφή.

Το Μαυροβούνιο είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια παραδοσιακή δύναμη. Είμαστε καλοί έως τώρα έχουμε διάθεση να τα δώσουμε όλα και να κάνουμε τα πάντα, το καλύτερο μας παιχνίδι. Δεν χωρούν προγνωστικά γιατί στα χιαστί είναι… μανούλα. Ξέρουν την πίεση και τι θα συναντήσουν, όμως και εμείς έχουμε αποκτήσει εμπειρία από τις τελευταίες διοργανώσεις. Θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμαστούμε μέσα σε μιάμιση ημέρα, κυρίως πρέπει να βρούμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα, γιατί αυτό θα παίξει ρόλο στον προημιτελικό».

Photo credits: Marcel Ter Bals.