Μπροστά στο κοινό της, η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών ισοπέδωσε την Ιταλία σε επίσημο φιλικό παιχνίδι στο κολυμβητήριο του Γέρακα.

Οι διεθνείς, με προπονητή τον Τεό Λοράντο, επικράτησαν 8-2 και έδωσαν ελπίδες για τη συνέχεια, ενόψει των επίσημων αγώνων τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να σημειώσουν κάποιο γκολ. Όμως ένα πεντάμετρο του Παπαναστασίου και ένα γκολ του Νικολαΐδη στον παραπάνω έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα στη λήξη της πρώτης περιόδου (2-0).

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι Ιταλοί μείωσαν σε 2-1 σε παίκτη παραπάνω, όμως η Εθνική μας απάντησε με δύο γκολ στις αμέσως επόμενες επιθέσεις με Γαρδίκα και Παπαναστασίου, κάνοντας το 4-1. Το ημίχρονο έκλεισε με την Εθνική μας μπροστά στα 4 γκολ, χάρη σε τέρμα του Γιαννόπουλου από την περιφέρεια (5-1).

Στην τρίτη περίοδο οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η άμυνα της Εθνικής και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κουρούβανης ήταν εξαιρετική και διατήρησαν τη διαφορά στα 4 γκολ (6-2).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι παίκτες του Τεό Λοράντου συνέχισαν την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία και με δύο γκολ του Παπαναστασίου (5 στον αγώνα) στα τελευταία τρία λεπτά έφτασαν τη διαφορά στα έξι γκολ για το τελικό 8-2.

Η Εθνική μας είχε 2/5 στον παραπάνω, ενώ οι Ιταλοί 1/4.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 8-2

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-1, 1-1, 2-0

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σιορδίλης, Σκουμπάκης, Γαρδίκας 1, Δελαγραμμάτικας, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 5, Γιαννόπουλος 1, Μουρατίδης, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Τσολακούδης, Καπετανάκης, Κουρούβανης, Κάκαρης, Μασμανίδης.

Ιταλία (Φερντινάντο Πέσι): Νίκοσια, Γκουίντι, Ματσιόνι, Καμποπιάνο, Πιόμπο, Νοβάρα, Γκουεράτο 1, Πούτσιο, Μετσαρόμπα, Κανέλα 1, Σάντσεζ, Ντελ Μπάσο, Ντε Μικέλι, Μορέτι.