Το παιχνίδι που όλοι θα θέλαμε να παίξουμε από μικροί!

0

Είναι λίγοι αυτοί που έχουν το σθένος και προχωράνε, που βρήκαν ή έκαναν ευνοϊκές τις συγκυρίες και πλέον γράφουν ιστορία, εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό από μικροί δύο όνειρα είχαμε: Το πρώτο να φορέσουμε το εθνόσημο και το δεύτερο, φορώντας το εθνόσημο, να παίξουμε σε ένα κατάμεστο στάδιο με στόχο την κορυφή του κόσμου.

Αυτό το παιχνίδι που μόλις περιγράφτηκε δεν έχει γίνει ακόμη, διότι είναι το Ελλάδα-Ουγγαρία, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο κατάμεστο «Άλφρεντ Χάγιος», κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική ομάδα θα περάσει δύσκολα, όμως χωρίς άγχος, έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, δηλαδή να περάσει για πρώτη φορά σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν είναι αυτό που έχει σημασία, όσο η εμπειρία, που εκ των συνθηκών κρίνεται το πιο πολύτιμο πράγμα, αυτό που αποτελεί ουσιαστικά το κέρδος για αυτή την παρέα, για τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου.

Οι Ούγγροι περνούν αυτή την ώρα από το κουφάρι της Ρωσίας και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν εκρηκτική ατμόσφαιρα, όχι μόνο επειδή παίζουν εντός, αλλά γιατί ξέρουν ότι οι Έλληνες μπορούν να τους την κάνουν.

Βλαχόπουλος-Νάγκι, στο κάδρο πια, ένα καλοκαίρι μετά. Και ποιος ξέρει; Αυτή τη φορά, μπορεί να είναι η σειρά των Ελλήνων.