Ένας μεγάλος στόχος για τον Κρίστιαν Γκολομέεβ έγινε πραγματικότητα καθώς ο Έλληνας κολυμβητής ξόρκισε την κατάρα και ανέβηκε στο βάθρο του Πανευρωπαϊκού κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας σπρίντερ πλέει σε πελάγη ευτυχίας και μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μετά την τεράστια επιτυχία που έφερε στην ελληνική κολύμβηση!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κριστιάν Γκολομέεβ:

«Ήθελα να ξορκίσω αυτήν την κατάρα της 4ης θέσης. Πραγματικά το πίστευμα πάρα πολύ, το ήθελα πολύ. Και μου βγήκε η κούρσα έτσι όπως έπρεπε, χωρίς λάθη. Ένιωθα τέλεια, τους έβλεπα τους αντιπάλους μου, ήμασταν όλοι μαζί και είπα εκεί στα τελευταία μέτρα ότι «τόχω, τόχω..». Και έγινε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη φετινή χρονιά. Με αυτά που έκανα στους Μεσογειακούς, αλλά κυρίως εδώ στο Ευρωπαϊκό, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή της κολυμβητικής μου καριέρας, μέχρι στιγμής. Αυτό με τις 4ες θέσεις, από το 2012 και μέχρι προχθές είχε παραγίνει. Δεν πήγαινε άλλο, είχα αρχίσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου αν θα τα καταφέρω. Όμως πείσμωσα, το συζητήσαμε με τον προπονητή μου, είπαμε να μείνω συγκεντρωμένος και πεισμωμένος, να κάνω μια καλή κούρσα και ό,τι κι αν γίνει θα είμαστε ευχαριστημένοι, διότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, έτσι ή αλλιώς. Δεν είχα το μυαλό μου πουθενά αλλού μέσα στην κούρσα του τελικού, παρά μόνο στον στόχο. Ούτε καν στους αντιπάλους μου, στους οποίους απλά έλεγχα και έριχνα κλεφτή ματιά. Συγκεντρώθηκα στον εαυτό μου, στην κούρσα μου και έφερα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Όσο για το που το αφιερώνει τη μεγάλη του διάκριση:

«Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον θείο μου και τη θεία μου, γιατί με έχουν στηρίξει πάρα πολύ και χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει να φτάσω μέχρι εδώ». Είναι γνωστό ότι ο Κριστιάν Γκολομέεφ είναι ορφανός από μητέρα (από τη γέννα του) και πατέρα (από πολύ μικρός).

Η Άννα Ντουντουνάκη, που πήρε την 8η θέση στον τελικό των 50 πεταλούδας, αγγίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει στον ημιτελικό, είπε: «Ήθελα άλλο ένα πανελλήνιο ρεκορ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη. Γενικά, τα πήγα καλά και ιδιαίτερα στο 100άρι (5η με ρεκόρ), όπου θα επιδιώξω να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα και το γυμναστή μου Λάζαρο Ταναβίτογλου, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις επιτυχίες».

Facebook Comments