Αρχίζει την Δευτέρα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ η μεγάλη φιέστα των αγώνων της τελικής φάσης του World League υδατοσφαίρισης γυναικών με την συμμετοχή οκτώ κορυφαίων ομάδων του χώρου, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Ελλάδας. Στην διοργάνωση λαμβάνουν επίσης μέρος οι ομάδες των ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανίας, Ρωσίας, Ουγγαρίας, Ιαπωνίας και Καζακστάν.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης και την σημασία που έχει για την χώρα και το άθλημα, εκφράζεται στην σελίδα της ΚΟΕ ο διευθυντής των αγώνων και γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, ο κύριος Γιάννης Γιαννουρής.

« Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, το τελευταίο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Για μας τους Έλληνες – τονίζει – είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι το πρώτο μετά το 2004 σε αυτό το υπέροχο κολυμβητικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα, αν όχι το κορυφαίο, στον πλανήτη. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε πόλο υψηλών προδιαγραφών. Θα βρεθούν στην Αθήνα οι καλύτερες ομάδες του κόσμου, οι οποίες έχουν προκριθεί από τα διηπειρωτικά world league. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους έχουν προκριθεί οι εξι (6) από αυτές. Πρόκειται για μία κορυφαία διοργάνωση, την οποία η παγκόσμια ομοσπονδία μας ανέθεσε ευχαριστώντας την ΚΟΕ για την πρωτοβουλία της. Οι αγώνες επρόκειτο αρχικά να γίνουν στο Καζάν της Ρωσίας, αλλά την τελευταία στιγμή λόγω κάποιων προβλημάτων, ανατέθηκαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Ομοσπονδίας και με την σύμφωνη γνώμη και στήριξη του Υφυπουργού αθλητισμού κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη. Είναι μια πρόκληση για μας αφού μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα συνιστούν έναν άθλο. Απαιτείται μεγάλη περίοδος προπαρασκευής και εμείς είχαμε λιγότερο από δυο μήνες για να διοργανώσουμε τους αγώνες. Με την συμπαράσταση των ανθρώπων που υπηρετούν το ΟΑΚΑ καταφέραμε και «ντύσαμε την εγκατάσταση με μια φορεσιά μεγάλων αγώνων». Οι αγώνες δεν είναι ένα απλό τουρνουά, είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που γίνεται στην χώρα μας, η οποία για μια ακόμη φορά θα ζήσει μια μεγάλη διοργάνωση. Θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτό που λέγεται διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων που αποτελεί μια τεράστια βιτρίνα για την χώρα. Πολύ δυνατό κομμάτι επικοινωνίας. Όλα αυτά τα γεγονότα φέρνουν στην Ελλάδα κόσμο, είναι διαφήμιση και εντάσσονται σε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο αθλητικού τουρισμού».

«Σε αγωνιστικό επίπεδο – συνεχίζει ο κύριος Γιαννουρής – η διοργάνωση αποτελεί μια ευκαιρία για όλες τις ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Μέσα από το World league της Αθήνας θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες αποτελούν μια ευκαιρία και για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας».

«Είναι αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι κατ’ εξαίρεση επετράπη η είσοδος στο κολυμβητήριο σε 300 άτομα. Δόθηκε η ευκαιρία σε όλα τα σωματεία να στείλουν από 10 παιδιά για να ζήσουν από κοντά αυτές τις μοναδικές στιγμές του αθλήματος σε υψηλό επίπεδο».

«Είμαστε μεν διοργανωτές, αλλά είμαστε και φίλαθλοι. Βρισκόμαστε στο πλευρό των κοριτσιών της Εθνικής μας ομάδας και ευχόμαστε να έχουν μια αξιόλογη πορεία στους αγώνες».

«Στο ΟΑΚΑ δεν είχαν γίνει από το 2004 και μετά αγώνες αυτού του βεληνεκούς. Είναι αμαρτία να αφήσουμε αναξιοποίητο αυτό το στολίδι. Είναι σαν να έχουμε το Μέγαρο Μουσικής και να μην κάνουμε ποτέ συναυλίες. Το ΟΑΚΑ πρέπει να το βάλουμε στο πρόγραμμά μας. Τέτοιοι αγώνες δεν γίνονται κάθε μήνα, πραγματοποιούνται κάθε δυο ή τρία χρόνια. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε μια σπουδαία διοργάνωση για όλα τα αθλήματα της ΚΟΕ. Είναι μια ευκαιρία για τους φιλάθλους να ζήσουν από κοντά σπουδαίους αγώνες. Η πανδημία θα περάσει και είναι ωραίο να γεμίζουν κολυμβητήρια σαν κι αυτό του ΟΑΚΑ που χωράει 8 χιλιάδες άτομα».

«Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι αυτό που εφαρμόζει η παγκόσμια Ομοσπονδία και είναι πολύ αυστηρό για την προστασία των ομάδων που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και οι οποίες σε λίγες εβδομάδες θα πάρουν μέρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσοι βρίσκονται στην πισίνα περνούν από μοριακά και rapid test».

«Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόγραμμα των εθελοντών που εφήρμοσε για πρώτη φορά η κολυμβητική Ομοσπονδία και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Πολλά άτομα αποδέχθηκαν την πρόσκληση και θα είναι κοντά μας βοηθώντας στην οργανωτική επιτυχία των αγώνων. Αρκετά από αυτά τα άτομα δεν είχαν σχέση με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, αλλά ήρθαν κοντά μας για να το γνωρίσουν και να μας στηρίξουν».

Facebook Comments