Μετά το πέρας της Κλήρωσης των Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών της Α1 Κατηγορίας, ο Γενικός Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιάννης Γιαννουρής, μίλησε στο Aquafeed24 για την διαδικασία διαμόρφωσης του φετινού αγωνιστικού προγράμματος, τις δυσκολίες που διαφοροποίησαν την διεξαγωγή των μελλοντικών αγωνιστικών στον χώρο της υδατοσφαίρισης και το τελικό αποτέλεσμα που κατοχυρώθηκε από την Κλήρωση.

«Το σημαντικότερο φέτος, είναι το αγωνιστικό σύστημα. Δηλαδή, όπως είδατε με άλλο σύστημα θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, λόγω συμμετοχής 16 ομάδων και αλλιώς το Πρωτάθλημα Α1 Γυναικών στο οποίο έχουμε 12 ομάδες. Ήταν αρκετά δύσκολο, με 16 συμμετέχοντες να εφαρμοστεί το κλασικό σύστημα Πρωταθλήματος που είχαμε τα τελευταία χρόνια, (παρόμοιο με το Ποδοσφαιρικό) όπου θα έπρεπε να διεξαχθούν 240 αγώνες περίπου, πράγμα ακατόρθωτο. Ακόμα και με την διαδικασία των Ομίλων θα παρατηρήσετε ότι από τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη μέχρι και τέλη Ιουνίου, δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα και με τον παράγοντα των ηλικιακών Πρωταθλημάτων Εφήβων και Νέων Ανδρών, που διεξάγονται ανέκαθεν Παρασκευές και Σαββατοκύριακα. Αγώνες μερικών Πρωταθλημάτων θα γίνουν και την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς καθώς και το Πάσχα», τόνισε ο κος Γιαννουρής.

«Εξίσου σημαντικό είναι ότι προσπαθήσαμε να ακούσουμε την γνώμη κάθε σωματείου-συμμετέχοντα και να προσαρμόσουμε τις συστάσεις τους στο τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα, με κατάλληλο σχεδιασμό και έγκαιρη ενημέρωση. Πιστεύω εν τέλει δεν υπάρχουν παράπονα, δείχνοντας πάντα κατανόηση στο τι συμφέρει κάθε φορά το εκάστοτε σωματείο, καθώς ανάμεσα σε 16 Ανδρικές ομάδες και 12 Γυναικείες αντίστοιχα, οι αθλητικές φιλοδοξίες διαφέρουν και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Μερικές ομάδες έχουν και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο πρόγραμμά τους, άλλες επιδιώκουν να εντάξουν και μικρότερες ηλικίες στα μεγάλα Πρωταθλήματα, οπότε προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε τέτοιου είδους διαφορετικές συνθήκες… Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Εθνικές ομάδες βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα και γι’ αυτό ο Μάιος είναι ένας μήνας “χαμένος” μεν για τα εγχώρια Πρωταθλήματα, πολύ σημαντικός δε για την συμμετοχή των διεθνών Ανδρών και Γυναικών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Επιπλέον, ο Ιούνιος είναι εξίσου δύσκολος μήνας για τις ηλικιακές διοργανώσεις, καθώς διεξάγονται πολλές σχολικές εξετάσεις», πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ.

Κλείνοντας, ο κος Γιαννουρής ανέφερε: «Νομίζω αν αποδημήσει κάποιος την “εικόνα” του προγράμματος αυτού, θα αντιληφθεί πόσο γεμάτο και δύσκολο είναι. Τουλάχιστον, καταφέραμε σχεδόν να διπλασιάσουμε τον αριθμό των συνολικών αγώνων υδατοσφαίρισης από 1100 σε 2100 γι’ αυτή την σεζόν, γεγονός που αποτελεί δείκτη των επιτυχιών στις Εθνικές ομάδες μεταγενέστερα και στην ανάπτυξη του αθλήματος γενικότερα».

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη