Όπως είχε αναφερθεί από το Aquafeed24.com πριν λίγες ημέρες, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας με τη Βουλιαγμένη ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Ντόσκα στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ ο αγώνας με τη Μπρέσια για το Final 6 του Τσάμπιονς Λιγκ καταγράφτηκε ως το φινάλε του σπουδαίου παίκτη στην ενεργό δράση.

Αν και μόλις 33 χρονών, ο Γιώργος Ντόσκας αποφάσισε να κρεμάσει το σκουφάκι του και να αποσυρθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αποκλείοντας προς το παρόν το να αγωνιστεί με τον Ναυτικό Όμιλο Χίου ή σε μικρότερη κατηγορία.

11 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, πολλά κρίσιμα γκολ σε σκληρούς τελικών και μια καριέρα 17 χρόνων ντυμένη με απόλυτη επαγγελματική συμπεριφορά. 193 γκολ σε 319 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Ένας αρτίστας με ουσία.

Ακόμη θυμάμαι τους προπονητές μας πριν 10 χρόνια να μας εξηγούν ότι η σωστή τοποθέτηση του σώματος για να σουτάρουμε είναι ακριβώς όπως του Γιώργου Ντόσκα, κόβοντας αποκόμματα από εφημερίδα, όπου τον είχαν στα βασικά θέματα. Δεν είχαν άδικο.

Μέχρι σήμερα ο Γιώργος Ντόσκας αγωνίστηκε με το σκουφάκι δύο ομάδων, της Χίου και του Ολυμπιακού. Ένας εκ των σημαντικότερων παικτών που ανέδειξε το άθλημα και πήρε πολλά από εκείνον.

Χθες, ο Φραντσέσκο Τότι έδωσε την τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της Ρόμα, στο φλεγόμενο Ολίμπικο. Ανάλογη στιγμή, δυστυχώς, δεν θα ζήσει ο Γιώργος Ντόσκας, όμως θα βραβευθεί για την προσφορά του στο άθλημα από τον Σύλλογο Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης στο ALL STAR GAME, στις 3 Ιουνίου, στις 18:00, στο κολυμβητήριο Αλίμου.