Ο Θωμάς Γαβαλάς bloggάρει για πρώτη φορά στο Aquafeed24!

0

Η λήξη της προηγούμενης, πολύ επιτυχημένης  χρονιάς, μας βρήκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Ως  εκ τούτου, η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με  τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Με τη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League!

Είναι μεγάλη τιμή για έναν αθλητή να συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση, οπότε ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία ήταν διάχυτη στις τάξεις των παιδιών και δε βλέπαμε την ώρα για τα πρώτα παιχνίδια τα οποία δεν άργησαν.

Ο πρώτος προκριματικός γύρος έγινε στο Ισραήλ και ο όμιλος ήταν στα μέτρα μας. Αντίπαλοι μας ήταν η ASA Tel Aviv, η Mornar Split και η Galatasaray. Θα μπορούσαμε να είχαμε καταλάβει ακόμα και την 1η θέση του ομίλου μας αλλά το παιχνίδι με τη Mornar κρίθηκε στις “λεπτομέρειες” και το τέλος του ματς μας βρήκε να χάνουμε 10-9.

Επόμενο παιχνίδι ήταν με τη Galatasaray και είχε μορφή τελικού! Είχαμε καταφέρει αρκετά πράγματα σαν ομάδα  μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν είχαμε κερδίσει ματς που δίνει πρόκριση! Το κάναμε! Απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που είχε σαφώς μεγαλύτερο budget από εμάς και παίχτες πολύ έμπειρους. Ο ενθουσιασμός και η χαρά ήταν έκδηλη απ’ όλους μας και περιμέναμε την επόμενη “πρόκληση” η οποία δεν άργησε να έρθει!

Λίγες ώρες αργότερα έγινε η κλήρωση για τη 2η φάση των ομίλων η οποία μας έστειλε στη Βουδαπέστη σε έναν όμιλο “φωτιά”! Αντίπαλοι μας αυτή τη φορά, η Marseille, η Canottieri  Napoli, η Eger και η OSC Budapest.

Το εγχείρημα εκ προοιμίου δύσκολο, παρότι στη συνέχεια η Eger πήγε απευθείας στους ομίλους. Στο 1ο παιχνίδι απέναντι στην Canottieri πληρώσαμε το κακό μας ξεκίνημα. Παρότι στο δεύτερο μέρος του αγώνα ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοσή μας, δεν μπορέσαμε να κάνουμε την ανατροπή και επήλθε το τελικό 11-8.

Επόμενο παιχνίδι με την πανίσχυρη OSC. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε την ήττα. Στο τελευταίο παιχνίδι μας στους ομίλους απέναντι στη Marseille, για 3 περιόδους ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης αλλά στην τελευταία περίοδο η έλλειψη εμπειρίας καθώς και η κούραση από τα προηγούμενα δυο δύσκολα ματς, μας κατέβαλαν και ήρθε το τελικό 13-10.

Η όλη μας παρουσία στη διοργάνωση του Champions League, μπορώ να πω, πως είχε μόνο θετικές προεκτάσεις. Αντιμετωπίζοντας αθλητές που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο-τόσο σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό – μεγαλώσαμε τόσο σαν ομάδα, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά. Είδαμε πώς ο ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο είναι τρομερός και πως οι αθλητές και οι ομάδες παίζουν σε άλλο ρυθμό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει εμείς.

Οι εικόνες που αποκομίσαμε τόσο από τη διοργάνωση- πισίνες, παρουσίαση των ομάδων, τρόπος διεξαγωγής των αγώνων – όσο και αμιγώς από τα παιχνίδια, θεωρώ πως θα λειτουργήσουν ως “φάρος” τόσο για να ξαναζήσουμε αντίστοιχες εμπειρίες, όσο και για την εξέλιξή μας ως αθλητές.

Εν’ όψει της νέας χρονιάς εύχομαι, πρωτίστως, να είμαστε όλοι υγιείς, να χαρούμε τα παιχνίδια της νέας σεζόν- γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να κάνεις προπόνηση και να περιμένεις το επόμενο παιχνίδι!- και να μπορέσουμε να “βγάλουμε” στο νερό όλα αυτά τα οποία αποκομίσαμε από την πρόσφατη εμπειρία μας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας, καθώς η ομάδα είναι νεαρή σε ηλικία και κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και καλύτερη! Καλή σεζόν λοιπόν σε όλους μας, με υγεία!

Θωμάς Γαβαλάς