Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση για την Εθνική Ανδρών το 2023 βρήκε τους διεθνείς μας να… «ξεμουδιάζουν» σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ματς απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου – Ισπανία, ενώ παράλληλα πρεμιέρα στο World Cup της Ποντγκόριτσα έκαναν και οι νέοι κανονισμοί.

Με την «Επίσημη Αγαπημένη» να δείχνει συνολικά ένα πολύ καλό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση για τρία οκτάλεπτα, το τελευταίο μέρος έκρινε ουσιαστικά τον νικητή του κλειστού αυτού ματς, όπου οι Ισπανοί διατήρησαν τον υψηλό ρυθμό τους και στο φινάλε, ξεφεύγοντας ελαφρώς και φτάνοντας στο 11-8.

Μιλώντας στο #Aquafeed24 μετά την πρεμιέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου και την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς για την Εθνική, η οποία κλήθηκε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη με ολιγοήμερη προετοιμασία για την διοργάνωση, ο αρχηγός της γαλανόλευκης – Γιάννης Φουντούλης έκανε έναν πρώτο απολογισμό για την επίδοση και την εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σκιαγραφώντας την κατάσταση των Σέρβων για το επόμενο ματς, τονίζοντας τέλος και την διαδικασία προσαρμογής στους νέους κανονισμούς.

«Είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση μετά το ευρωπαϊκό και όλες οι ομάδες έχουν έρθει σε αυτό το τουρνουά με 2-3 μέρες προετοιμασίας οπότε δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα τη δεδομένη στιγμή. Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα απολαμβάνουν ότι βρίσκονται σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και σίγουρα θα γίνουν πολύ ωραία και ανταγωνιστικά παιχνίδια.
Εμείς από την πλευρά μας, σίγουρα γνωρίζουμε την ποιότητα και την ταυτότητα μας ως ομάδα. Έχουμε αφήσει στην άκρη τι έχει συμβεί στο παρελθόν ότι έχουμε καταφέρει και με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες προκλήσεις που ακολουθούν».

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και γενικά είχαμε τον έλεγχο και το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα που είναι εξαιρετική στο να εκμεταλλεύεται το κάθε λάθος και την κάθε ευκαιρία που της δίνεις. Και εμείς θεωρώ ότι μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο κάναμε περισσότερα λάθη από όσα είχαμε κάνει στα προηγούμενα 24λεπτα. Δώσαμε ευκαιρίες για εύκολα γκολ στον αντίπαλο κάτι που δεν έκαναν οι Ισπανοί και ηττηθήκαμε με ένα σκορ το οποίο θεωρώ δεν αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα του ματς».

«Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή όποτε σίγουρα κάθε ήττα μας «πληγώνει» κατά κάποιο τρόπο, ειδικότερα ήττες σαν την σημερινή που προήλθε κυρίως από δικά μας λάθη και από καταστάσεις που είχαμε επισημάνει πριν το παιχνίδι. Παρόλα αυτά είναι μόλις το πρώτο ματς, έχουμε 4 ακόμα που θα μπούμε σε όλα για να πάρουμε την νίκη και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας».

«Η Σερβία μετά την ανανέωση που έκανε μετά το Τόκιο είχε καταφέρει να κατακτήσει πέρυσι την πρώτη θέση εδώ στην Ποντγκόριτσα παίζοντας μάλιστα και παρά πολύ καλά. Το καλοκαίρι δεν ήταν επιτυχημένο για αυτούς και αυτό έφερε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στην ομάδα που ίσως όμως και να χρειάζονταν. Η Σερβία είναι μια πολύ μεγάλη σχολή, μια χώρα που έχει τεράστια παράδοση στο άθλημα και ποτέ δεν θα στερέψει από παίκτες με ταλέντο. Για αυτό και σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι που θεωρώ και αυτό θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Προφανώς και ο καινούργιος προπονητής θα έχει προσδώσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους, αλλά έχουμε μια εικόνα του τι να περιμένουμε λόγω του ότι ο συγκεκριμένος προπονητής είναι παράλληλα και στην Ραντνίτσκι, οπότε είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν κοινά σημεία στο παιχνίδι τους. Εμείς από την πλευρά μας, θα εστιάσουμε στον τρόπο που θελουμε εμείς να αγωνιστούμε και θα παλέψουμε για την νίκη όπως κάνουμε πάντα».

«Όσον αφορά τους νέους κανονισμούς είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα. Ακόμα όλες οι ομάδες είναι στην διαδικασία αναγνώρισης των κανονισμών και κυρίως στο πως η εφαρμογή τους μπορεί να αποφέρει κάποιο πλεονέκτημα στο παιχνίδι τους. Πέρα από το κομμάτι του παίκτη παραπάνω, αλλά και της διάταξης της επίθεσης στα ίσα που μπορεί πλέον να είναι κάπως διαφορετική με τους παίκτες των extrem μέσα στην ζώνη των 2 μέτρων, δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο μεγάλες οι αλλαγές. Πιστεύω θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα στην συνέχεια γιατί την συγκεκριμένη στιγμή, εκτός από εμάς τους παίκτες που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, το ίδιο συμβαίνει και με τους διαιτητές».