Ο άνθρωπος πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Απόστολου Χρήστου, ο Παναγιώτης Βελέντζας, μίλησε στο #AQF24 για την 6η θέση του αθλητή του στον τελικό των 50μ ύπτιο, τον τέταρτο παγκόσμιο τελικό της καριέρας του.

Ο εξαίρετος προπονητής αναγνωρίζει ότι είχε και ο ίδιος άλλες προσδοκίες από το παγκόσμιο, κρατά όμως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον αθλητή του μέσα από το στραβοπάτημα στα 100μ ύπτιο: «Μπήκαμε άλλο έναν τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι πολύ σημαντικό. Το να είναι ένας αθλητής 6ος σε σπριντ και 0.10 από το βάθρο δεν είναι εύκολο. Περιμέναμε σίγουρα κάτι καλύτερο, νομίζω είναι λογικό, αλλά δεν ήρθε αυτή τη φορά. Από τη διοργάνωση κρατάω το ότι ανέτρεψε το κλίμα μετά τα 100μ ύπτιο και μπήκε στον τελικό στα 50μ ύπτιο, μπόρεσε να το διαχειριστεί. Αυτό δείχνει την ποιότητα του και την ωριμότητά του ως αθλητής».

Για τον προγραμματισμό που θα κάνουν για την επόμενη δύσκολη Ολυμπιακή χρονιά υπάρχουν ακόμα κάποια… πρακτικά ερωτηματικά, αλλά έχουν πάρει ήδη και μερικές δομικές αποφάσεις για τον αγωνιστικό σχεδιασμό: «Από εδώ και πέρα ξεκούραση και ξεκινάμε το Σεπτέμβρη με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι. Δεν μπορούμε όμως ακόμα να προγραμματίσουμε με ακρίβεια γιατί δεν ξέρουμε ακόμα που θα ξεκινήσουμε προπονήσεις. Στο ΟΑΚΑ γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση και δεν γνωρίζουμε αν θα είναι έτοιμη η πισίνα στα τέλη του Αυγούστου. Ως προς τον πλάνο που έχουμε κάνει για τη χρονιά, θα έχει σίγουρα περισσότερους αγώνες. Φέτος από δική μου επιλογή επικεντρωθήκαμε περισσότερο στις προπονήσεις και ίσως στο παγκόσμιο φάνηκε η έλλειιψη αγώνων. Θα επιδιώξουμε να έχουμε αγωνιστικό ρυθμό με συμμετοχή σε αγώνες 50άρας πριν το παγκόσμιο της Ντόχα και πριν από τους Ολυμπιακούς, ενώ θα είμαστε και στο παγκόσμιο κύπελλο της Αθήνας τον Οκτώβριο. Δεν είναι καθόλου στα πλάνα μας η 25άρα πισίνα για την επόμενη χρονιά, θα μπούμε μόνο στην περίπτωση που δε βρούμε αρκετούς αγώνες 50άρας».