ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023: Χρήστου στο #AQF24: «Έχω καταλάβει πλέον τι εστί 50μ, είμαι πιο συνειδητοποιημένος»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο σπουδαίος αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα κατέκτησε την έκτη θέση στον κόσμο στα 50μ ύπτιο με χρόνο 24.60. Έφτασε στη μεικτή ζώνη, χαμογέλασε στα συγχαρητήρια και έδειξε ιδιαίτερα ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος στις δηλώσεις του για το AQF24.

Ο Απόστολος Χρήστου δήλωσε για την κούρσα του τα εξής: «Ένιωθα καλά σήμερα πριν κολυμπήσω, καλύτερα από χθες. Το ίδιο και στο ζέσταμα, ένιωθα πιο δυνατός. Ήθελα το μετάλλιο, το στόχευα. Μάλλον ήμουν πάλι λίγο νευρικός και αυτό μου στοίχησε τα 10 εκατοστά. Είχα στο μυαλό μου όλα τα ενδεχόμενα, ήξερα ότι μπορώ να βγω από 2ος μέχρι 6ος, και τελικά βγήκα 6ος. Μπορεί να μην κολύμπησα όπως ήθελα αλλά δεν με στεναχωρεί πολύ. Κρίνονται πολύ στη λεπτομέρεια τα 50μ, ή για 10 κλάσματα θα ήμουν 3ος ή 6ος. Είναι και λίγο πως θα κάτσει στον κάθε ένα, αφού δεν κολύμπησα όσο έπρεπε δεν αξιοποίησα την ευκαιρία. Δεν ήταν αποδοτικό στο 100% το κολύμπι μου», ενώ για την προσέγγιση που υιοθετεί για τη θέση που πήρε σε σύγκριση με την προσέγγισή του στο περσινό παγκόσμιο, πρόσθεσε: «Πέρυσι μετά τον τελικό των 50μ ύπτιο είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί με το χρόνο μου έπαιρνα μετάλλιο, φέτος είμαι πιο συνειδητοιημένος. Πλέον έχω καταλάβει τι εστί 50μ, όχι μόνο στο ύπτιο αλλά σε όλα τα αγωνίσματα. Μπορεί και να έχει κάνει ακόμα και παγκόσμιο ρεκόρ την προηγούμενη μέρα και μετά να βγεις τρίτος ή τέταρτος. Και ο Ιταλός και ο Πολωνός και εγώ παίρναμε μετάλλιο με το χρόνο μας».

Ο Χρήστου μέσα στις οκτώ μέρες της διοργάνωσης πέρασε μία δύσκολη δοκιμασία που μόνο πιο δυνατό μπορεί να τον κάνει. Μετά από το σοκ του πρόωρου αποκλεισμού στα 100μ ύπτιο από τα προκριματικά κλήθηκε να αντιστρέψει την ψυχολογία του για το δεύτερό του αγώνισμα.

Το πρώτο βήμα ήταν η συμμετοχή του στα 100μ ύπτιο στην μεικτή 4Χ100μ μεικτή. Αφού με το 52.99 είδε ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα με το κολύμπι του, συγκεντρώθηκε για να γιατρέψει το μυαλό του από το σοκ ενόψει του σπριντ των 50μ ύπτιο. Και τα κατάφερε με την είσοδό του στον τελικό και την κατάκτηση της διόλου ευκαταφρόνητης 6ης θέση στον κόσμο. Για όλη αυτή την διαδικασία που πλέον είναι κτήμα του, ο αθλητής του ΟΣΦΠ δήλωσε: «Ήταν πάρα πολύ περίεργη η πρωινή κούρσα στα 100μ, και δεν ένιωθα εγκλιματισμένος με τη διοργάνωση, με παρέσυρε και ο Ιταλός που ήταν δίπλα μου. Μου έφυγε πάρα πολύ το τελευταίο 25άρι χωρίς να το νιώσω, όταν είδα το replay αυτό που ένιωθα με αυτό που έβλεπα δεν είχαν καμία σχέση. Όσο περνούσαν οι μέρες έμπαινα στους αγώνες, κολύμπησα ένα καλό 100άρι στη σκυταλοδρομία (52.99) και το γύρισα μετά στα 50μ ύπτιο. Ήταν πολύ στενάχωρο που δεν ήμουν καν στον ημιτελικό στα 100μ ύπτιο, με κλόνισε όλο αυτό. Πήγα στη σκυταλοδρομία χωρίς αυτοπεποίθηση γιατί δεν ήξερα τι συμβαίνει, και παρόλο που δεν το δούλεψα πάρα πολύ σωστά έγραψα 52, που ήταν πολύ θετικό. Φάνηκε ότι ήμουν καλά και ότι ο προκριματικός ήταν μία κακή στιγμή. Στο 50άρι συγκεντρώθηκα αλλά, όπως είπα, δε βγήκε στον τελικό».

Εδώ κλείνει άλλη μία απαιτητική χρονιά για τον ίδιο. Θα ξεκουραστεί όσο χρειάζεται για να μπει γερά στο τέλος του μήνα τον νέο κύκλο προπονήσεων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο φόντο  «Θα ξεκουραστώ τώρα τον Αύγουστο και από τέλη του μήνα με αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσω πάλι προπονήσεις με στόχο να αρχίσω να κολυμπάω γρήγορα κοντά στα Χριστούγεννα. Είναι πολύ καλό που θα γίνει και το παγκόσμιο κύπελλο στην Αθήνα αλλά τον Οκτώβριο θα κολυμπάω ένα μήνα, είναι νωρίς για μένα, δεν νομίζω ότι θα είμαι ανταγωνιστικός. Ίσως είναι μία ευκαιρία να κάνω μία κούρσα με καλούς αντιπάλους, αλλά μέχρι εκεί. Το παγκόσμιο της Ντόχα είναι ο βασικός στόχος πριν από τους Ολυμπιακούς. Θεωρώ ότι με παίρνει να ξεκουραστώ λιγο για να διεκδικήσω κάτι εκεί. Μετά απομένουν τέσσερις μήνες, θα δούμε και μέσα στη χρονιά πως θα πάει και θα πράξουμε ανάλογα».

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA