ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Βαζαίος στο #AQF24: «Είναι μία πρόκληση για μένα το Ολυμπιακό όριο»

by Παναγιώτης Βότσης

Με τη 18η θέση στον κόσμο στα 200μ μεικτή θα φύγει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος τερμάτισε στον πρωινό προκριματικό σε 1:59.72. Για 0.67 δεν μπήκε στην 16άδα των ημιτελικών που έκλεισε στο 1:59.05, μία επίδοση που ήταν στα μέτρα του.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου δήλωσε για την εμφάνισή του τα εξής: «Μέσα στην κούρσα ένιωθα άδειος στο ύπτιο, εκεί που ανεβαίνω συνήθως τώρα έμεινα πίσω. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ και στο ελεύθερο, με το που βγήκα από το υποβρύχιο ήταν τα πάντα “κομμένα”», και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι μπορούσα να πάω σήμερα στο 1:58 μισό, ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από το χρόνο μου, εκεί είχα υπολογίσει. Αυτή η χρονιά ήταν αρκετά περίεργη για μένα, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες είχα μία σταθερότητα και μία ρουτίνα στην καθημερινότητά μου, και θα ήθελα να την κλείσω με ένα χρόνο κοντά στο ατομικό μου. Ήθελα να ξεμπερδεύω και με το Ολυμπιακό όριο του 1:57.94 για να μην έχω το άγχος και να μην χρειαστεί να κάνουμε άλλον έναν κύκλο για την Ντόχα, αλλά δεν ήρθε τώρα το αποτέλεσμα που ήθελα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οδεύω προς τη σωστή κατεύθυνση. Συνεχίζουμε, έχω μπροστά μου κι άλλα αγωνίσματα στο παγκόσμιο, τα 100μ πεταλούδα και λογικά και σκυταλοδρομίες. Νιώθω καλύτερα από πέρυσι και ο χρόνος πιστεύω ότι θα έρθει».

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός ότι χρειάζεται να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ για μερικά εκατοστά (1:57.98 σε 1:57.94) προκειμένου να κλείσει θέση για το Παρίσι, ο 29χρονος κολυμβητής απάντησε: «Σίγουρα δε μου αρέσει που έχω να κυνηγήσω κάτι αλλά είναι πρόκληση για μένα και μόνο καλύτερο μπορεί να με κάνει. Έχω την ωριμότητα να το διαχειριστώ, παρότι το όριο είναι λίγα εκατοστά πιο γρήγορος χρόνος από το ατομικό μου ρεκόρ. Για αυτό θεώρησα ότι ένας χρόνος στο 1:58 μισό, που θα ήταν ένας από τους πιο γρήγορους χρόνους μου σε πρωινή κούρσα, θα μου έδινε την πρόκριση για να μπορέσω να κυνηγήσω κάτι καλύτερο το απόγευμα. Αυτό είναι που μου έχει λείψει, έχει περάσει αρκετός καιρός που δεν έχω κάνει απογευματινή κούρσα (σε διεθνές επίπεδο)».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA