Ο τρομερός αθλητής του Τάσου Παπαδόπουλου έπιασε στον προκριματικό των 200μ ύπτιο το Ολυμπιακό όριο με 1:57.40 και προκρίθηκε με την 5η επίδση στους απογεματινούς ημιτελικούς.

Στις πρώτες του δηλώσεις στη μεικτή ζώνη για το #AQF24 λίγα λεπτά μετά δήλωσε τι σημαίνει για τον ίδιο αυτό το όριο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο: «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι για το όριο. Τους τελευταίους δύο μήνες ο τραυματισμός μου με πήγε πίσω, με δυσκόλεψε, και πέρασα ένα μεγάλο σοκ και σωματικά και ψυχολογικά. Δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω γιατί είχα χάσει ήδη αρκετό χρονικό διάστημα στις προπονήσεις. Τέλος καλό όλα καλά όμως, πέτυχα δύο από τους μεγαλύτερούς μου στόχους, το μετάλλιο στο ευρωπαϊκό εφήβων και το Ολυμπιακό όριο. Η ιστορία είχε αίσιο τέλος».

Για το μεγάλο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων πυ θα γίνει πρραγματικότητα, πρόσθεσε: «Είναι απίστευτο που θα πάω Παρίσι, ονειρεύομαι τους Ολυμπιακούς από όταν ξεκίνησα την κολύμβηση, είναι το όνειρο του κάθε αθλητή και όταν συμβαίνει είναι απίστευτο το συναίσθημα. Είμαι ακόμα 18 αλλά δεν παίζει ρόλο η ηλικία, έχουμε δει και μικρότερους να πηγαίνουν Ολυμπιακούς».

Ο Απόστολς Σίσκος είναι ένας αθλητής με μεγάλα ψυχικά προσόντα μέσα στην κούρσα. Δεν τα παρατά ποτέ, ούτε πτοείται από τους αντιπάλους του που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι στη μεγάλη πλειονότητα επιβλητικοί σε εμφάνιση: «Σε κάθε κούρσα έχω το δικό μου πλάνο σε και κυνηγάω να κάνω το καλύτερο. Όποιος κι αν είναι δίπλα μου θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους, σίγουρα θα δώσω τη μάχη μου, και αν είναι καλύτερος θα πάω να του δώσω και το χέρι. Μέχρι και τελευταία αναπνοή όμως, παλεύουμε».

Πέρα όμως από το όριο πέραε με την 5η καλύτερη επιδοση και στα ημιτελικά του παγκοσμίου της Φουκουόκα. Για αυτό το επίτευγμα αλλά και τον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι πλέον ορατός, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την απογευματινή κούρσα, από τη στιγμή που τα κατάφερα θέλω να το ευχαριστηθώ στο έπακρο. Θέλω να κάνω άλλο ένα ρεκόρ διοργάνωσης, να κολυμπήσω πιο γρήγορα από το 1:57.40 που έκανα, και να πλησιάσω το ατομικό μου ρεκόρ, το 1:56.79. Σίγουρα σκέφτομαι και τον τελικό, θεωρώ είναι στις δυνατότητές μου. Μακάρι μία φορά κι εγώ να σταθώ τυχερός γιατί πέρυσι δεν ήμουν πολύ. Και μέχρι τον ημιτελικό όμως που θα φτάσω είμαι πολύ ευχαριστημένος».