Η Ελένη Κοντογεώργου έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατέκτησε την διόλου ευκαταφρόνητη 24η θέση στον κόσμο με χρόνο 2:30.46 στα 200μ πρόσθιο.

Η αθλήτρια των Δημήτρη Παπαχαριζάνου και Ανδρέα Ζέππου μέχρι τα 150μ ήταν εντός του προσωπικού της στόχου, ένα χρόνο κοντά στο ατομικό της ρεκόρ των 2:28.15, στα τελευταία 50μ όμως η κούραση την κατέβαλε και βγήκε λίγο εκτός ως προς το χρόνο. Επεξεργάζεται όμως τα αρνητικά και κρατά τα θετικά από την πρώτη της εμπειρία στην παγκόσμια σκηνή, όπως δήλωσε στο #AQF24: «Η χρονιά μου ήταν πολύ σταθρή φέτος, σταθεροποιήθηκα στο 2:28-2:29, κάτι που κυνηγούσα πολλά χρόνια. Βελτίωσα και το χρόνο στα 100μ πρόσθιο κάτω από 1:10. Πίστευα ότι με πιο γρήγορο 100άρι θα μου έβγαινε καλύτερα και το 200άρι, να περνάω πιο εύκολα. Δε μου βγήκε η κούρσα όμως εδώ, τα πρωτα περάσματα βγήκαν όπως έπρεπε αλλά κουράστηκα πολύ στα τελευταία 50 μέτρα. Δεν τα παράτησα, δεν το κάνω ποτέ, απλά βγήκε κούραση. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι μου έφυγε η διπλανή μου καιι χρειαζόταν διαφορετική διαχείριση. Στην Ελλάδα έχω συνηθίσει και κολυμπάω μόνη μου, δεν υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός. Σίγουρα βοηθάει να έχει γρήγορες αθλήτριες δίπλα σου, αλλά αγχώνει και λίγο. Θέλει μία διαχείριση που ακόμα τη δουλεύω, δεν την έχω στο 100%. Μαθαίνω πολλά από αυτές τις κούρσες, όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο. Από τα λάθη μαθαίνεις περισσότερο για το πως πρέπει να προχωρήσεις. Πήγα όμως πολύ καλύτερα από το ευρωπαϊκό της Ρώμης και αυτό το κρατάω στα θετικά. Ήταν άλλη μία μεγάλη χρονιά κι αυτή. Προχωράμε».

Για τη συνολική εμπειιρία της στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της, πρόσθεσε: «Η εμπειρία του παγκοσμίου είναι καταπληκτική. Έχω πάει σε παγκόσμιο νέων και ευρωπαϊκό γυναικών και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ζούμε εδώ. Μακάρι να ξαναπάω. Αποκτάω πολλές εμπειρίες και το διακεδάζω χωρίς να φεύγει το μυαλό μου, παραμένω συγκεντρωμένη».

Η εμφάνισή της στο παγκόσμιο δεν τελειώνουν εδώ, αφού έχει υποχρεώσεις και με την Εθνική ομάδα 4Χ100μ μεικτή των γυναικών, μίας σκυταλοδρομίας που η Ελλάδα συμμετέχει ξανά μετά το ευρωπαϊκό του 2021 στη Βουδαπέστη. Εκεί δυστυχώς η ελληνική τετράδα δεν είχε καταγράψει χρόνο καθώς είχε ακυρωθεί σε αλλαγή. Για την προοπτική της ομάδας αλλά και για τους μελλοντικούς της στόχους, η Κοντογεώργου τόνισε: «Θα πέσουμε στη συνέχεια και στην 4Χ100μ μεικτή γυναικών. Δεν έχω πέσει ποτέ σε σκυταλοδρομία, είναι πολύ καλή ευκαιρία και για μένα για να δω το 100αρι αλλά και για την ομάδα για να δούμε που είμαστε σε σχέση με τις άλλες. Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε μία καλή σύνθεση. Ανυπομονώ! Του χρόνου έχουμε Ολυμπιακή χρονιά με παγκόσμιο το Φεβρουάριο. Μακάρι να είμαι εκεί».